понеділок, 19 березня 2012 18:30

"Наш новый адрес Банковая, 11?" - шестеро дітей пікетували адміністрацію Януковича
11

Фото: Фото: Олег Веремієнко
Тут родина багатодітної матері офіційно прописана

Шість дітей з родини Буртових 70 хвилин пікетували адміністрацію президента на Банковій.

До адмінбудівлі прийшли 19-річна Катерина, 15-річні Артем і Дар'я, Єлизавета, 12 років, 10-річна Софія й Андрій, 9 років. В руках тримали плакати: "Дети не мусор, чтобы их выкидывать!", "Янукович, останови квартирных рейдеров", "Мы не хотим жить на улице!", "Мы не хотим быть бомжами!", "Наш новый адрес Банковая, 11?".

"На минулому тижні державна виконавча служба прийшла виселяти нас на вулицю, в мами через хвилювання стався гіпертонічний криз, - розказує Катерина. - Нам нема куди йти.

Родина живе в двокімнатній квартирі № 16 на пр. Комарова. Раніше там мешкав недієздатний інвалід, чоловік мав синдром Дауна. Мати Алла Буртова та всі діти доглядали за чоловіком. Після його смерті на квартиру почали претендувати нові власники, на яких ніби-то недієздатний чоловік переписав квартиру.

Два суди - Солом'янський та Апеляційний - Буртови програли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві суд виселяє на вулицю 6 дітей

"Близько 13.10 до нас вийшов Юрій Павленко, уповноважений з прав дітей. Дав усі можливі гарантії, що будуть контролювати процеси. Та пообіцяв, що родині нададуть житло у випадку, якщо суд програють, - розказує правозахисник Дюкарєв Віталій, який теж був з дітьми на акції. - Він забрав плакати в дітей, пообіцяв повісити їх у себе в кабінеті. Додав, що нема чого дітям мерзнути на вулиці, він все вирішить."

Зараз мама перебуває в лікарні. Діти доглядають один за одним - всі вміють готувати, разом роблять уроки.

"Вони мають право на це житло. Більшість дітей в цій квартирі народились та виросли. В недієздатного чоловіка родичів не було, родина за ним доглядала", - пояснює адвокат Олег Веремієнко.

Після розголосу в цій справі, в Службі у справах дітей з'ясували, що багатодітна мати Алла Буртова належно виконує свої батьківські обов'язки. Саме тому соціальні працівники цієї установи неодноразово направляли листи-клопотання до Солом'янського райсуду на захист прав та інтересів дітей.

Крім того, представник органу опіки та піклування брав участь у судових засіданнях усіх інстанцій на боці матері і виступав проти виселення сім'ї.

Чиновникам також достеменно відомо, що діти з сім'ї Буртових навчаються у столичній середній загальноосвітній школі, регулярно відвідують заняття, охайні, доглянуті, позитивно характеризуються. Алла Буртова активно співпрацює з класними керівниками, відвідує шкільні заходи та батьківські збори.

Зараз ви читаєте новину «"Наш новый адрес Банковая, 11?" - шестеро дітей пікетували адміністрацію Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути