понеділок, 16 травня 2016 18:28

На місці Сінного ринку буде житловий комплекс із супермаркетом і променадною алеєю

На місці колишнього Сінного ринку планують звести 14 житлових будинків від 7 до 14 поверхів. Житловий комплекс буде з дитячим та спортмайданчиками, двоповерховим підземним паркінгом. Також запроектували супермаркет і променадну алею, яка зв'яже вулиці Бульварно-Кудрявську і Гончара. Про це пише газета "Сегодня".

Комунальне підприємство "Київміськбуд" вже почало роботи на території ринку ще торік влітку. Але пропри це остаточно затвердженого проекту досі немає.

Чи слід будувати на території Сінного, депутати Київради мають вирішити на засіданні будівельно-архітектурної комісії 16 травня.

"Ми запитаємо у Київміськбуду всю документацію щодо цього будівництва. Якщо знадобиться, вимагатимемо зупинити роботи до з'ясування всіх деталей. Що ж стосується робіт, що ведуться без затвердженого проекту, то, швидше за все, проект є, ескізний. Якщо вони риють котловани і забивають палі, то явно роблять це під конкретні майбутні будівлі", – розповіла депутат Київради Ольга Балицька.

"Йдеться про чергове плюндрування важливого історичного середовища. Для багатьох киян Сінний був особливим місцем – зі своєю унікальною аурою, багато хто проводив на "блошці" кожні вихідні. Тепер Архитектурное бюро Юрія Бородкіна напланувало квадратні кілометри житла, яке не забезпечене ані соціальною, ані транспортною, ані екологічною інфраструктурою", - зауважив депутат Київради від фракції "Самопоміч" Сергій Гусовський.

  Видавництво "Варто"
Видавництво "Варто"

Будівництво на місці Сінного ринку може призвести до скандалу з ЮНЕСКО. Оскільки ця територія є буферною зоною Софії Київської. Висота забудови не може перевищувати 27 м, тобто сім поверхів, наголосив архітектор Георгій Духовичний.

Читайте також: 10 років тому закрили та знесли Сінний ринок

10 березня 2005 року в Києві закрили на реставрацію, а згодом і зруйнували найбільший критий ринок столиці "Центральний колгоспний ринок", або "Сінний", як його називали між собою кияни.

Зараз ви читаєте новину «На місці Сінного ринку буде житловий комплекс із супермаркетом і променадною алеєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути