Ексклюзиви
понеділок, 04 березня 2013 18:26

На майдані Незалежності закривають єдиний продуктовий магазин
5

Фото: Фото: Андрій Жигайло

9 березня на майдані Незалежності закриють єдиний продуктовий магазин "Український хліб", що на розі провулку Шевченка та вулиці Бориса Грінченка. Про це розповіли продавці закладу.

Приміщення магазину продали приватній фірмі. Під що переобладнають торгову площу поки невідомо.

"Нас закривають 9 березня. Наша зміна закінчується 6 березня. Потім магазин готуватимуть до закриття. Хоч у нас ціни і були трошки вищими, але до нас завжди були черги. У нас всі хлібо-булочні вироби продавались з печі, найсвіжіші. Дирекція закриття нам пояснила тим, що тут місце дороге, а торгівля хлібом не приносить достатньо прибутку. Ми переїдемо на вулицю Малу Житомирську, але який там буде профіль магазину невідомо. Що тут буде я не знаю, але точно якиїсь або бутік, або кафе. Тут місце дуже вигідне, яке приноситиме великі гроші - розповіла одна з продавщиць.

У понеділок на вході до магазину вже побудовані дві закритих тимчасових тераси. За словами двірника тут вони з'явились недавно. У крамниці людно, стоїть черга з 10 людей до хлібо-булочного відділу. Більшість працівники навколишніх офісів, є декілька пенсіонерів з навколишніх будинків. Для них закриття даного магазину стало великою несподіванкою.

"Я живу на вулиці Софіївській. Центр і так перетворили на одні офіси і дорогі магазини. Це був єдиний продуктовий до якого легко дійти.І так за дешевими продуктами приходиться тролейбусом їздити на Львівську площу, а тут ще й хліб не буде де придбати. Я чула що хлібо-булочний комбінат на Дегтярівській хочуть закрити, так скоро пекти хліб нікому не буде, - каже Ганна Кілеченко.

Хлібна крамниця на розі Шевченка та Грінченка з'явилась на початку 50х років під назвою "Українська паляниця". Свого часу це був один з найпопулярніших магазинів столиці. Кияни вишукувались у довгі черги, щоб скуштувати найсмачніший столичний хліб, спечений за новітніми технологіями, незважаючи на те, що ціни у ньому завжди були трохи вищими.

Зараз ви читаєте новину «На майдані Незалежності закривають єдиний продуктовий магазин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути