Ексклюзиви
середа, 20 квітня 2022 19:35

На Київщині продовжують знаходити масові поховання

На Київщині продовжують знаходити масові поховання
В області виявили 1045 тіл загиблих. Фото: eastnews.ua

З початку деокупації на Київщині вже виявили та передали до судово-медичних установ 1045 тіл загиблих мирних мешканців.

Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов в ефірі телемарафону.

75% загиблих, за первинним оглядом, були розстріляні з автоматичної зброї або зі снайперських гвинтівок. Інші загинули від артилерійських обстрілів.

В області працює майже 300 слідчо-оперативних груп. Остаточну кількість загиблих на Київщині досі не встановили. Тіла загиблих і закатованих досі знаходять у погребах, підвалах і колодязях. Виявляють нові масові поховання.

"Біля міської лікарні є два масові поховання, де працюють слідчо-оперативні групи. Перше - це шість тіл вбитих людей, чотири чоловіки та дві жінки. Двоє осіб не встановлені. Друге - 16-річна дівчина, яка намагалася виїхати з батьками, їх розстріляли з автомата. Російські військові свідомо розстрілювали мирних людей, які не чинили жодного опору та не становили жодної загрози", - сказав Небитов.

Поліція встановила низку фактів співпраці людей із російськими окупантами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гори сміття та уламки вертольота - показали покинутий табір ударної морської піхоти РФ на Київщині

"Зараз на Київщині розслідується 20 кримінальних проваджень за фактами колабораціонізму, з них п'яти особам повідомлено про підозру, по інших слідчі дії ще тривають. Це новий склад злочину для поліції, але ми впевнені, що ті, хто співпрацював із ворогом та допомагав встановлювати окупаційний режим, - всі зрадники обов'язково будуть притягнуті до відповідальності", - підкреслив він.

Правоохоронці затримали 17-річного мешканця Бучанського району на Київщині. Його підозрюють у держзраді. Підліток добровільно перейшов на бік ворога й співпрацював з окупантами. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Зараз ви читаєте новину «На Київщині продовжують знаходити масові поховання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути