четвер, 04 квітня 2013 22:20

На Київавтодор подадуть до суду колективний позов

На Київавтодор подадуть до суду колективний позов
Фото: stopkom.com

Столичні водії готують колективний судовий позов на комунальне підприємство "Київавтодор". Організатори планують залучити до позову десятки мешканців столиці і подати його до суду вже в квітні. Про це gazeta.ua розповів кординатор Лаврентій Царук.

Іціціатива виникла після того як розстанув сніг, разом з ним з доріг "зійшов" асфальт, перетворивши їх на суцільні ями.

"Ми платимо за все. Спочатку за асфальт, який вони розкрадають, а потім за ремонт наших автівок. У всьому цивілізованому світі збитки, моральна шкода за незручності компенсується тими, хто їх спричинив. Право на компенсацію гарантовано й Конституцією України. Треба змусити чиновників виконувати закони, якщо через яму, автомобілю завдано матеріальну шкоду, то вам обовязково її мають відшкодувати, " - розповів Лавренцій Царук.

Щоб приєднатися до позову всі бажаючі можуть заповнити форму на сторінці "Кияни проти "Київавтодору"(http://stopkom.com/avtodor/ ). Пізніше позивачам треба буде прийти до суду і розповісти свою історію.

"Є два варіанти, як взяти участь в позові. Якщо у Вас постраждав автомобіль потрібно максимально зафіксувати обставини, потрібна план-схема дороги з ямою і автомобілем та її фото. Крім цього потрібно провести ремонт автомобіля та зберегти всі чеки та довідку з СТО, що авто було в ремонті. Якщо є свідки, можна вказати їх свідчення. Також бажано роздрукувати карту з відзначеною ямою. Якщо ви пішохід, можна приєднатись написавши заяву як киянин, який страждає морально через ями на дорогах нашого міста. Для цього потрібно сфотографцвати місце, де Ви морально постраждали, роздрукувати на карті Києва. Сформулюйте інформацію про моральну шкоду та про докази підтвердження. Опишіть вашу моральну шкоду від конкретних ям - наскільки глибокі страждання, опишіть себе, як людину, щоб було зрозуміло, що ви дійсно страждаєте, - пояснив ініціатор.

За словами Лаврентія Царука, для успішного розгляду позову потрібно 30-40 заяв. На сьогодні тільки двом киянам вдалось відсудити у комунальників кошти на ремонт власних авто.

"Мені здається, що "Київавтодор" приховує реальну статистику щодо судових позовів проти компанії. Переможців напевно є більше. На 4 квітня, до ініціативи уже приєднались 8 столичних водіїв, - додав він

Нагадаємо, 28 березня звільнили 28 березня звільненили генерального директора комунальної корпорації "Київавтодор" Георгія Глінського. Замість нього призначили Петра Берегового.

Днями, у тестовому режимі запустили он-лайн сервіс контролю за ремонтом київських доріг (Remcontrol.com.ua). А в КМДА обіцяють, провести ямковий ремонт до 20 квітня.

Зараз ви читаєте новину «На Київавтодор подадуть до суду колективний позов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути