понеділок, 04 липня 2022 13:45

На честь Романа Ратушного створили панно – як оформлюють особливі квітники в Києві
20

У Києві на вул. Протасів Яр висадили квіткову композицію на честь активіста й військового Романа Ратушного. Він загинув у бою з російськими окупантами під Ізюмом у червні.

Клумбу зробили у вигляді емблеми ГО "Захистимо Протасів Яр". Про задум композиції та її створення Gazeta.ua розповіли в Комунальному підприємстві з утримання зелених насаджень Солом'янського району.

"Це наша вдячність за патріотизм і відданість героя, адже його життя – це частина нової української легенди на ім'я Роман Ратушний", – розповіли в КП.

У Києві висаджують особливі квіткові композиції
Фото: КП УЗН Солом'янського району
У Києві висаджують особливі квіткові композиції
У Києві висаджують особливі квіткові композиції
У Києві висаджують особливі квіткові композиції
У Києві висаджують особливі квіткові композиції

Для створення квітника-емблеми використали 5095 квіток. Їх виростили в оранжереї КП. Серед них такі види: седум, традисканція, альтернатера, бегонія, сектреазія.

"Квітник створили й висадили за півтора дня. Залучили 10 осіб: два дизайнери й вісім озеленювачів", – зазначили в підприємстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З блакитними водоймами та русалчиними квітами: які парки Києва варто відвідати

І додали – місце квітника і його вигляд теж символічні, адже Роман Ратушний був засновником Громадської організації "Захистимо Протасів Яр" і розробником емблеми.

Як створюють квіткові композиції

Патріотичні квітники підприємство створює з метою підняття патріотичного духу населення у складні часи. Там зображають важливі символи воєнного часу.

"Спочатку ескізи клумб розробляють дизайнери. Потім погоджує директор", – ідеться в повідомленні.

Під час висаджування землю розмічають за допомогою ниток за ескізом. Потім на визначених ділянках висаджують обрані квіти.

Автор: КП УЗН Солом'янського району
  У Києві висаджують особливі квіткові композиції
У Києві висаджують особливі квіткові композиції

Для всіх квітників, як і для емблеми "Захистимо Протасів Яр", використовують власно вирощені квіти. Зазвичай це маргаритки, бегонія, ірезіне, тагетис, цинерарія, лаванда та інші.

Також працівники підприємства з утримання зелених насаджень Солом'янського району до Дня Києва створили три квітково-патріотичні інсталяції:

– "Київська Мадонна в метро" в межах транспортної розв'язки на вул. Гетьмана;

– "Життя переможе!" і Прапор України в сквері на Повітрофлотському просп., 41;

– композиція, присвячена ЗСУ, на території парку "Відрадний".

Роман Ратушний – український громадський активіст. Здебільшого його діяльність стосувалася незаконних забудов Києва. 2018 року Ратушний заснував ініціативу "Захистимо Протасів Яр", що за рік переросла в повноцінну ГО. Учасники організації борються проти забудови зеленої зони Протасового Яру.

З першого дня повномасштабного російського вторгнення Роман брав участь у боях під Києвом, а потім воював на Сумщині й під Ізюмом.

9 червня під час бойового завдання під Ізюмом на Харківщині столичний активіст загинув. Широкому загалу про його загибель стало відомо лише 14 червня.

Зараз ви читаєте новину «На честь Романа Ратушного створили панно – як оформлюють особливі квітники в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути