неділя, 19 листопада 2017 20:08

"Моє тіло - моє діло!" - у Києві пройшов марш трансгендерів
6

Близько 50-ти учасників пройшли на марш.
Фото: Назарій Мазилюк
За даними організації Transgender Europe за останній рік 325 людей загинули через трансфобію.
В Україні немає офіційно зареєстрованих випадків убивств трансгендерних людей.
Учасники акції виступили проти насильства над трансгендерними людьми.
Марш був присвячений Міжнародному дню пам'яті трансгендерів, який відзначають 20 листопада.

У Києві 19 листопада близько 50-ти людей пройшли з гаслами в захист трансгендерних людей від пам'ятника Богдану Хмельницькому до Золотих Воріт. Марш присвячений Міжнародному дню пам'яті трансгендерів, який відзначають 20 листопада.

"Насилля це не тільки верхівка айсберга, коли когось вбили. Насилля починається з дрібниць, коли одну людину вважають менш цінною за іншу," - говорить учасник акції Ліна.

Слідкували за порядком під час маршу близько 30 представників поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трансгендер народив здорового хлопчика

За даними організації Transgender Europe за останній рік 325 людей загинули через трансфобію. В Україні немає офіційно зареєстрованих випадків убивств трансгендерних людей.

"Чи можемо ми радіти з цього приводу? Ні, адже у нас багато трансфобного насильства, коли "праві" зривають наші акції та лекції" - говорить одна з організаторів маршу Інна Ірискіна.

Висловити свою позицію вийшли також противники подібних акцій. Близько десятка людей прийшли з плакатами, на яких закликами трансгендерних людей лікуватися.

"Всесвітня організація охорони здоров'я офіційно вважає трансвестизм та транссексуальність психічним захворюванням. Такі дії як марш трансгендерів намагаються ствердити психологічні захворювання як норму," - говорить противник маршу Артем.

Марш закінчився акцією біля Золотих Воріт. Учасники розповіли історії про насильство над трансгендерами та закликали людей не боятися виражати свою думку.

Всесвітній день пам'яті трансгендерів відзначають 20 листопада. У цей день вшановують померлих від насильства трансгендерних людей.

Зараз ви читаєте новину «"Моє тіло - моє діло!" - у Києві пройшов марш трансгендерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути