Ексклюзиви
середа, 19 квітня 2017 05:21

Метрополітен почали розчищати від кіосків - реакція киян

Метрополітен почали розчищати від кіосків - реакція киян
Знесення кіосків у метро. Фото: Facebook

19 квітня 2015 року Київський метрополітен розпочав демонтаж кіосків на станціях. В орендарів закінчилися договори на розміщення. Першими МАФи прибрали на Поштовій площі та Осокорках. Вони не мали договорів оренди та порушували правила пожежної безпеки.

"Розроблено графік, відповідно до якого крок за кроком на жодній зі станцій метрополітену не залишиться жодного об'єкту, який знаходиться на шляху евакуації пасажирів", - пообіцяв тоді керівник метро Віктор Брагінський.

63% МАФів у підземці суперечать нормам пожежної безпеки, прийнятим у 2012-го.

За півроку перед рішенням про демонтаж підприємство отримало більше 100 скарг від пасажирів на торгівлю у підземних переходах до станцій. Були звернення з харчовими отруєннями.

Станом на 6 лютого 2017 року демонтували 90% об'єктів торгівлі, яка не відповідає нормам протипожежної безпеки, заявляли в столичному метрополітені.

"2 роки роботи. Зміни не миттєві,але помітні. Попри скепсис, жодного нового МАФу, що порушує правила пожежної безпеки, не з'явилось. Маємо ще близько 20 справ у судах", - написала прес-служба у Facebook.

Після першого знесення були протести продавців та орендарів кіосків. Підприємство звинувачували в утисках малого бізнесу. Але демонтаж не припинили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каміння, палиці й сльозогінний газ - найскандальніші знесення кіосків 2016 року

Через два роки кияни підтримують таку ініціативу метрополітену.

"Продовжуйте. Ви робите добру справу. Не слухайте тих, хто намагається тиснути сльозу сентиментальними висловлюваннями про втрачені робочі місця. Метро призначене для швидкого, безпечного і зручного пересування, а не для заробляння дрібної копієчки в збиток зручності мільйонів пасажирів", - прокоментував киянин Дмитро Селезньов.

Після зачищення метрополітену від кіосків, кияни просять звільнити підземку від безхатьків.

"На Лісовій прибрали кіоски і тепер перехід ніби вільний, але чомусь його, особливо сходи окупували безхатьки. Особливо часто сплять на сходах для візків. Я з народженням дитини виявилась відрізана від іншої частини, бо не можу перейти перехід. На минулому тижні сходила в слінгу, але повертаючись назад біля дверей два безхатьки билися і один штовхнув дружбана на мене і той ледь не впав на дитину у слінгу, ледве відштовхнула рукою. Чомусь там для них як рідний дім. Невже ніхто не може їх поганяти? Вдруге за останні 10 місяців я була на вокзалі, так там перед метро взагалі караоке безхатьків, пройти повз них страшно", - написала Ольга Єщенко.

Зараз ви читаєте новину «Метрополітен почали розчищати від кіосків - реакція киян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути