Ексклюзиви
середа, 22 липня 2020 14:43

Метрополітен і транспортники просять компенсації: Ми допомогли місту вистояти під час карантину, тепер місто може допомогти нам

Метрополітен і транспортники просять компенсації: Ми допомогли місту вистояти під час карантину, тепер місто може допомогти нам
"Київський метрополітен" та "Київпастранс" звернулися до КМДА із закликом щодо компенсації втрат перевізників під час пандемії. Фото: Економічна правда

Співробітники комунальних підприємств "Київський метрополітен" і "Київпастранс" звернулися до Київської міської ради із закликом підтримати проект рішення про забезпечення компенсації втрат перевізників під час пандемії коронавірусної хвороби Covid-19.

Відповідні звернення від Об'єднаної профспілкової організації КП "Київський метрополітен" і Первинної профспілкової організації КП "Київпастранс" опубліковані на офіційних сторінках підприємств у Facebook. В них транспортники закликали депутатів Київміськради виділити кошти на виплату зарплат та на інші необхідні витрати.

"Відповідно до прийнятих міською владою рішень КП "Київпастранс" із 23 березня 2020 року забезпечував перевезення окремими спеціальними рейсами автобусів, тролейбусів і трамваїв виключно співробітників підприємств, установ і організацій, що забезпечують життєдіяльність міста Києва", - йдеться в заяві співробітників підприємства.

Крім того, як зазначають автори звернення, КП "Київпастранс" забезпечив безкоштовні централізовані перевезення медичних працівників опорних міських медичних установ, визначених для лікування хворих із Covid-19, і регулярні перевезення співробітників підприємств критичної інфраструктури.

Співробітники Київського метрополітену, своєю чергою, зазначили, що через неможливість працювати в звичайному режимі з 17 березня по 25 травня 2020 року втрати доходів підприємства склали близько 621 млн грн. У КП "Київпастранс" також зазначають, що і зараз на підприємстві не можуть вийти на рівень доходів, який був до пандемії.

Як йдеться у зверненнях, через обмеження роботи під час карантину комунальні підприємства втратили доходи, що призвело до погіршення фінансово-економічного стану підприємств. "Ми допомогли місту вистояти під час карантину, тепер місто може допомогти вистояти нам!" - йдеться у зверненні "Київпастрансу".

Зараз ви читаєте новину «Метрополітен і транспортники просять компенсації: Ми допомогли місту вистояти під час карантину, тепер місто може допомогти нам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути