понеділок, 06 жовтня 2008 17:42

Метро змінить жетони на старі

Метрополітен введе в обіг жетони старого зразка, якщо мер підпише розпорядження про подорожчання підземки.

Тоді теперішні жетони замінять на старі, які діяли до 2000-го. Нових не друкуватимуть. Про це вчора заявив Петро Мірошников, 51 рік, начальник столичного метрополітену.

— Останнє підвищення ціни з 30 копійок до 50 було 2000-го. Тоді й замінили жетони. Старі у нас збереглися, їх достатньо. Якщо ухвалять рішення про подорожчання, то випустимо ті жетони одразу ж. Ті, що залишаться в населення, мінятимуть за курсом на нові. Якщо проїзд буде 2 гривні, то чотири жетони за один, якщо гривню — два за один, — пояснив керівник метро.

На підприємстві вважають, що після підвищення ціни жетони стануть менш популярними. Припускають, що надалі ними користуватимуться небагато пасажирів.

Мерія розробила проект, згідно з яким ціна поїздки в метро буде гнучкою. Вона коштуватиме 2 грн, якщо купувати безконтактні проїзні на 1–20 поїздок. 1 грн 60 коп. становитиме поїздка при використанні проїзного на 50 поїздок.

1994 року в метро були металеві жетони. 1996-го їх замінили на пластмасові темно-сині. Після подорожчання 2000 року — на теперішні, зелені та блакитні. Кажуть, металеві жетони масово зникали з обігу, бо їх купували колекціонери та нумізмати.

Зараз ви читаєте новину «Метро змінить жетони на старі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі