понеділок, 18 липня 2016 15:36

Маршрутки - останні в рейтингу громадського транспорту - Сагайдак

Маршрутки - останні в рейтингу громадського транспорту - Сагайдак

Київський міжнародний інститут соціології на замовлення ТОВ "А+С Ураїна", що належить до групи компанії A+S, розрахував показники зручності міського транспорту.

На першому місці стоять індивідуальні типи переміщень, що не потребують узгодження із зовнішніми факторами. Такими є автомобіль та пішохідні переміщення.

Громадський транспорт в рейтингу опинився практично поруч. Із цього списку лідирує метро. Не зважаючи на низьку ефективність роботи міської електрички, її рейтинг є найвищим після метро. За словами спеціалістів з компанії A+S, можна припустити, що через не дуже зручний графік та низьку доступність міської електрички, нею користуються лише ті люди, яким це справді зручніше за всі інші види транспорту.

"Маршрутні таксі опинилися останніми в рейтингу серед громадського транспорту. Це спричинено поганим станом рухомого складу, відсутністю комфорту, перевантаженістю маршрутних таксі. Так, на багатьох маршрутах пасажиропотік в пікові години перевищує провізну здатність маршруту. Це призводить до тисняви в автобусах, частина пасажирів мають ускладнений доступ до деяких маршрутів. Якщо приватні перевізники готові замінити транспорт на якісні, 12-метрові автобуси, що будуть відповідати всім вимогам комфортного перевезення, сучасному сервісу, відповідати графіку та частоті перевезень, то міська влада буде підтримувати таких перевізників. Але те, що ми бачимо сьогодні, є навіть небезпечно. Транспорт в столиці повинен відповідати вимогам часу. Громадський транспорт має змінити своє обличчя і це точно не обличчя розваленої "маршрутки" з хамовитим водієм і дане соціологічне дослідження ще раз це підтвердило", - наголосив заступник голови КМДА Ілля Сагайдак.

"Соцопитування мало 2 типи запитань по оцінці якості поїздки. Перша група питань є зваженою, тобто спочатку респондент вказує своє ставлення до критеріїв оцінки, ранжуючи їх від 1 до 5. Друга група вагів не має. Таким чином, було отримано два типи ранжування видів транспорту: за зваженими показниками та за всіма показниками", - додав Ілля Сагайдак.

Зараз ви читаєте новину «Маршрутки - останні в рейтингу громадського транспорту - Сагайдак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути