середа, 21 листопада 2018 10:07

Як відзначить Київ п'яту річницю Революції гідності

У День Гідності та Свободи, який уже вп'яте відзначаємо 21 листопада, у Києві запланована низка святкових заходів.

Початок Революції гідності 2013-го відзначать у центрі на Хрещатику та на Майдані Незалежності.

О 10:00 розпочнеться поминальний молебень і покладання квітів на Алеї Героїв Небесної сотні біля дзвіниці.

Студенти із лампадками пройдуть до меморіалу Героїв Небесної сотні. У Будинку профспілок за адресою Майдан Незалежності, 2 відкриють виставку "Назустріч свободі", організовану інформаційно-виставковим центром Музей Майдану.

З 14:00 до 17:00 21 листопада відбудеться концерт і виставка фотокореспондента та учасника Євромайдану Олександра Тимошенко в колонному залі КМДА (вул. Хрещатик, 36). Також тут пройде виставка фоторобіт, присвячена дружинам і матерям загиблих в АТО воїнів.

З 17 до 25 листопада на Майдані Незалежності відбувається інформаційно-виставковий захід "Боротьба за віру", присвячений Дню Гідності та Свободи-2018.

  Програма "Шлях гідності" (facebook.com/maidanmuseum.org)
Програма "Шлях гідності" (facebook.com/maidanmuseum.org)

У концертному залі Українського дому (вул. Хрещатик, 2) 21 листопада о 17:30 розпочнеться концертна програма "Шлях гідності". Організатори: Український інститут національної пам'яті та Музею Революції гідності. У концерті братимуть участь Державний академічний естрадно-симфонічний оркестр України, солісти Національної опери, хорова капела "Думка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випадково: до річниці Майдану планували провести змагання "Снайпер столиці"

Громадський рух "Українська Патріотична Альтернатива" анонсував масову акцію, присвячену Дню Гідності та Свободи, 21 листопада на Майдані Незалежності з 17:00 до 20:00.

Автор: facebook.com/Громадський-рух-Українська-Патріотична-Альтернатива
  Акція 21 листопада (facebook.com/Громадський-рух-Українська-Патріотична-Альтернатива)
Акція 21 листопада (facebook.com/Громадський-рух-Українська-Патріотична-Альтернатива)

Міжнародна виставка "Революціонуймо" відкриється 21 листопада в Мистецькому Арсеналі (вул. Лаврська, 12) і буде працювати до 27 січня 2019-го. Тут 30 сучасних митців представлять інсталяції живопису, мультимедіа, фото і відеоматеріали про події 2004 та 2013 років.

Автор: facebook.com/Mystetskyi.Arsenal
  Виставка "Революціонуймо"
Виставка "Революціонуймо"

У Національному музеї літератури (вул. Б. Хмельницького, 11) 21 листопада о 15:30 відбудеться презентація книги "Майдан від першої особи. Регіональний вимір". Вона являє собою збірник оповідань очевидців і учасників регіональних Майданів, які проходили в різних куточках України 2013-го.

Виставка літератури "Наш дух не зламати, свободу не вбити" працює з 15 до 27 листопада в Публічній бібліотеці ім. Лесі Українки (вул. Тургенєвська, 83/85).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилась відеореконструкція кривавого нічного штурму Майдану 18 лютого 2014 року

У "Музеї Івана Гончара" (вул. Лаврська, 19) до річниці подій Євромайдану і помаранчевої революції до 9 грудня проходить виставка живопису художниці Ольги Родняк із США "Ідентичність, перервана".

Національний історико-архітектурний музей "Київська фортеця" (вул. Госпітальна, 24 А) з 19 до 30 листопада запрошує відвідати виставку фоторобіт "Майдан - міцність духу".

Колишній президент Віктор Янукович 21 листопада 2013-го заявив про призупинення переговорів про асоціацію з Європейським Союзом. У Києві на Майдан Незалежності вийшли невдоволені таким рішенням студенти – почалася Революція гідності.

Зараз ви читаєте новину «Як відзначить Київ п'яту річницю Революції гідності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути