пʼятниця, 04 вересня 2020 17:53

Комітет виборців: Кличко – лідер за виконанням пунктів передвиборчої програми

 


Комітет виборців України (КВУ) дослідив, що в київського міського голови Віталія Кличка найвищий рівень виконання виборчої програми серед мерів міст із кількістю населення понад 500 тис. осіб.

Про це було заявлено сьогодні на пресконференції в ІА "Інтерфакс-Україна".


"Найвищі показники виконання виборчих програм - у київського міського голови Віталія Кличка. Наше дослідження вказує, що виборчу програму виконано в середньому на 75-80 відсотків", – зазначили у КВУ.


Генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель наголосив, що виборча програма Віталія Кличка була достатньо конкретною, відкритою та була в публічному доступі.


"Власне за тими матеріалами, які було нам подано, нам було вказано про те, що в Києві створено єдині пішохідні зони – Андріївський узвіз, Контрактову площу, нам вказали цифру про оновлення 414 парків і скверів, нам вказали про те, що виконано обіцянку щодо проведення щорічних інвестиційних форумів. Також ми отримали досить велику цифру про те, що 2019 року послугами ЦНАПів скористалися понад 1 мільйон жителів міста. Це достатньо великий показник, який вирізняється серед інших громад", – наголошують у Комітеті виборців України.


За даними КВУ, в інших мерів – нижчі результати.


"Дещо нижчий результат із показниками 65-70 відсотків - у міського голови Дніпра Бориса Філатова. Виконання виборчої програми в районі половини, 50-55 відсотків - у міського голови Одеси Геннадія Труханова і міського голови Львова Андрія Садового. Ну і власне червона зона – це відсутність виборчих програм або неможливість їх знайти у двох міських голів – Геннадія Кернеса, міського голови Харкова. Власне ми не отримали відповідь на запит, але наші експерти вказують, що виборчої програми не було. Тобто кандидат на виборах 2015 року не пропонував виборчої програми. І точно те саме у міського голови Запоріжжя - пана Буряка. Виборча програма відсутня, або принаймні вона відсутня в публічному доступі, відповіді на запит немає", – зазначив генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель.


За словами представників КВУ, аналіз виконання програм здійснювавсяна основі офіційних запитів до міських рад, а також експертного аналізу.

Як повідомляли раніше, в рейтингу кандидатів на виборах мера Києва лідером зі значним відривом є Віталій Кличко – за нього готові віддати голоси 44% тих, хто визначився з вибором і має намір взяти участь у голосуванні.

Зараз ви читаєте новину «Комітет виборців: Кличко – лідер за виконанням пунктів передвиборчої програми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути