вівторок, 28 лютого 2017 17:20

"Кличко переклав відповідальність на підлеглих" - депутат Київради

"Кличко переклав відповідальність на підлеглих" - депутат Київради
Фото: Gazeta.ua , Андрій Жигайло

Відповідальність за обвал Шулявського шляхопроводу несе голова міста Віталій Кличко. Він має змінити вектор розвитку міста та розробити його стратегію.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав голова фракції "Об'єднання "Самопоміч" Сергій Гусовський.

"У Києва відсутня стратегія розвитку, відповідно до якої мають фінансуватися проекти. Цього року на 1,1 мільярд гривень профінансують Подільсько-Воскресенський мостовий перехід. Київрада проголосувала за це, не бачивши кошторису. Скільки коштів на нього потрібно не відомо. Також депутати не знають подробиць його добудови. Що буде навколо. Тобто живі кошти витрачаються на довготерміновий проект, про який ми нічого не знаємо. Натомість на інфраструктуру, яка потребує негайного фінансування, міська влада не дає й копійки. Мовляв, доки не розвалилось - нехай працює. Шулявський шляхопровід - це стратегічно важлива транспортна артерія столиці. По ньому щодня проїжджають тисячі, а то й мільйони транспортних засобів. Його перекриття радикально збільшує навантаження на інші дороги. Міській владі було відомо про необхідність його реконструкції, але ремонт не проводили. Обвал став потужним сигналом, щоб мерія нарешті прокинулась", - сказав Гусовський.

Неправильно розставлені пріоритети у фінансуванні стосуються не лише мостів та переходів.

"Минулого літа випробовували магістральні мережі перед опалювальним сезоном і вибухнув гейзер на Либідській площі, на розі вулиць Грінченка й Прорізної. Це свідчить про те, що місто нещадно експлуатує мережі, зведені чи прокладені ще за радянських часів. При цьому не вкладає кошти в їх реконструкцію. Інвестує лише в інфраструктуру поблизу нових житлових комплексів".

Замість того, щоб особисто нести відповідальність за обвал мосту, міський голова переклав її на підлеглих - заступника Іллю Сагайдака та очільника Солом'янського району Максима Шкуро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "З'явився новий пішохідний об'єкт" - розвалений міст паралізував рух у Києві

27 лютого у Києві обвалився міст на Шулявському шляхопроводі. Інцидент стався близько 20:30. Жертв і постраждалих немає. Уламки пошкодили один автомобіль. Міст перекрили. Наступного дня рух дозволили тільки по двох смугах. Міський голова Віталій Кличко звільнив заступника голови КМДА з питань транспортної інфраструктури Іллю Сагайдака. Також голову Солом'янського району Максима Шкуро.

Зараз ви читаєте новину «"Кличко переклав відповідальність на підлеглих" - депутат Київради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути