пʼятниця, 14 листопада 2008 14:56

Київський зоопарк показав уссурійських тигренят

Комунальне підприємство "Київський зоопарк" відкрило нову експозицію, в якій представлені двоє уссурійський тигренят, що народилися в серпні від двох уссурійських тигрів, виявлених у лютому на території військової частини в Києві.

Про це сказала генеральний директор зоопарку Світлана Берзіна, відкриваючи експозицію.

"Ми сьогодні відкриваємо нову зимову експозицію, в якій ви зможете побачити наших вихованців" , - сказала вона.

З її слів, тигренята (самець і самка) не мають імен, оскільки зоопарк вирішив надати право вибору імен опікунам, які захочуть утримувати цих тварин.

Вартість утримання одного уссурійського тигра - близько 110 тис. гривень за рік.

Берзіна повідомила, що тигренята повернулися в зоопарк близько тижня тому, а до цього, з моменту їх народження, вони жили у звичайній квартирі зоолога зоопарку, яка вигодовувала їх вручну.

Гендиректор пояснила, що при народженні тигреняти-самки були проблеми, тому обох тигренят довелося забрати від батьків і вигодовувати вручну.

Зі слів Берзіної, експозиція тигренят працюватиме 3-4 місяці.

Після цього зоопарк має намір передати тигренят в інший зоопарк, якщо експертиза підтвердить, що вони є чистим підвидом уссурійських тигрів, а якщо вони виявляться не чистокровними, тоді їх передадуть у цирк.

Зі слів консультанта зоопарку зі зв"язків із громадськістю Галини Савчук, спочатку експозиція тигренят працюватиме щодня з 12:00 до 14:00, поки вони не звикнуть до людей, а тоді час експонування стане більшим.

Експозиція тигренят діє в закритому приміщенні "Острова звірів".

Тигренята перебувають у спеціально обладнаному вольєрі, що складається із двох з"єднаних приміщень - спальні й ігрової кімнати.

Стіни вольєра обшиті деревом, а в ігровій кімнаті зберігаються іграшки, які тигренята одержують у подарунок від співробітників зоопарку й відвідувачів.

Савчук сказала, що тигренятам можна дарувати звичайні яскраві іграшки, призначені для кішок і собак, однак незважаючи на велику кількість таких іграшок, улюблені іграшки тигренят - старий чобіт і перевернена табуретка.

Як повідомлялося, у лютому державні інспектори Управління ветеринарної медицини в Києві й прокуратура Києва виявили 2 уссурійських тигрів у вольєрі на території військової частини N 227, яку орендує компанія "Будавтосервіс", по вулиці Бориспільській, 27 у Києві, повідомляють Українські Новини

Зараз ви читаєте новину «Київський зоопарк показав уссурійських тигренят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути