вівторок, 15 листопада 2016 17:50

Київрада знизила бізнесменам ставку пайової участі при будівництві

Київрада знизила бізнесменам ставку пайової участі при будівництві

Київрада знизила ставку пайової участі девелоперів при будівництві нежитлових споруд із 10% до 4% з 1 січня до 31 грудня 2017 року.

За це рішення на засіданні 15 листопада проголосували 75 депутатів

Після цього рішення запрацюють єдині принципи ведення будівельного бізнесу. Це підвищить інвестиційну привабливість міста та суттєво підніме позиції України в авторитетному рейтингу Doing Business, заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

Порядок сплати пайової участі збільшить надходження коштів до міського бюджету та виведе будівельну сферу з тіні, розповідає депутат Київради від фракції "Об'єднання "Самопоміч" Ольга Балицька. Вона є ініціатором цього рішення.

"Процедура сплати стала прозорою. Розмір пайової участі об'єктивно розрахований. Неможливими стануть необґрунтовані звільнення від сплати, що було раніше. Створять відкриту онлайн-систему. Там можна простежити, скільки коштів по кожному об'єкту нараховано та сплачено. Гроші надходитимуть на окремий рахунок, їх зобов'язані використовувати виключно для розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури" - розповіла Балицька.

Зараз кошти від пайової участі до бюджету Києва не надходять, зауважила вона.

"Лише за офіційним даними, заборгованість по сплаті пайової участі на сьогодні складає 1.8 мільярдів гривень при щорічних надходженнях близько 160 мільйонів. Нова система покаже, як девелопери впливають на розвиток міста", - додала депутат.

В розробленні рішення взяли участь неурядові організації: Центр економічної стратегії, Реанімаційний пакет реформ, Easy Business, Офіс ефективного регулювання– BRDO, Американська торгівельна палата, Європейська Бізнес Асоціація, Комітет з нерухомості та будівництва Асоціації правників України та інші.

Рішення про порядок сплати пайової участі столичними забудовниками вступить в силу 1 січня 2017 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат Київради Новіков виявився власником однієї з фірм – засновників "Еліта-Центру"

Сума боргу за пайові внески, які сплачують Києву забудовники,за 2015 рік склала близько 2 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Київрада знизила бізнесменам ставку пайової участі при будівництві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути