середа, 21 серпня 2013 12:51

Київ готується до зими – буде замінено 30 км тепломереж

В столиці йде широкомасштабна підготовка до опалювального сезону. Тільки цього року буде замінено понад 30 км тепломереж, термін експлуатації яких сягає до 50 років, на сучасні попередньо ізольовані трубопроводи. Про це розказав голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов під час виїзної наради на місці реконструкції магістрального трубопроводу на вулиці Анрі Барбюса.

"В Києві йде широкомасштабна підготовка до опалювального сезону. Тільки цього року буде замінено понад 30 км тепломереж, термін експлуатації яких сягає до 50 років, на сучасні попередньо ізольовані трубопроводи. Крім того, сьогодні під час діагностики мереж використовуються найсучасніші технології. Тобто, у разі якщо на магістральному трубопроводі є втрата енергоносія, датчик автоматично реагує і подає сигнал на диспетчерський пункт. А це дозволить економити енергоносії, реалізовуючи доручення Президента України щодо забезпечення енергетичної незалежності держави", – зауважив Олександр Попов.

Що стосується тепломережі на вул.. Анрі Барбюса, за словами очільника міста, вона була введена в експлуатацію у 1971 році та відпрацювала свій нормативний ресурс. Тільки упродовж минулого тут сталося 6 серйозних пошкоджень, через що понад 180 споживачів Голосіївського, Печерського та Шевченківського районів в центрі Києва залишилися без гарячої води. З них -129 житлових будинків, 52 відомства та 1 медичний заклад.

У поточному році на зазначеній ділянці планується реконструювати 930 м трубопроводів діаметром 700-800 мм. Станом на 20 серпня вже замінено понад 600 метрів тепломереж на сучасні попередньо ізольовані труби. Торік фахівці ПАТ "Київенерго" замінили близько 320 м тепломереж. Загалом на вул. А. Барбюса буде замінено більш ніж 1,25 км трубопроводів. Закінчити роботи планується до початку опалювального сезону.

"Ми прагнемо, щоб опалювальний сезон 2013-2014 років пройшов максимально стабільно та надійно, відтак фахівці "Київенерго" активізували зусилля з підготовки до осінньо-зимового періоду. На сьогодні вже здійснено значний обсяг робіт з реконструкції тепломереж столиці. Продовжуються, зокрема, роботи із заміни магістральних та розподільчих мереж на житлових масивах Борщагівці, Нивках, Теремках, Оболоні, Троєщині. Усі ці ділянки були обрані компанією через високий рівень зношеності та пошкоджуваності. Окрім заміни теплових мереж, буде проведено модернізацію і ремонт котельних, центральних теплових пунктів", – зазначив виконавчий директор ПАТ "Київенерго" Юрій Магєра.

 

Зараз ви читаєте новину «Київ готується до зими – буде замінено 30 км тепломереж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути