Ексклюзиви
четвер, 05 лютого 2015 14:24

Кияни можуть втратити квартиру за комунальні борги в 10 тисяч гривень

Кияни можуть втратити квартиру за комунальні борги в 10 тисяч гривень

Кияни, які мають більше 10 тисяч гривень боргу за житлово-комунальні послуги, ризикують втратити квартиру.

Про це повідомляє сайт Святошинської РДА, пише Українська правда.

У райдержадмінстарції нагадали, що обслуговуюча організація має право звернутися до суду з заявою про стягнення суми заборгованості за комунальними платежами.

"У разі відсутності статті доходів у боржника, питання погашення заборгованості вирішується за рахунок реалізації його майна. Тобто, людина, яка заборгувала більше 10 тисяч гривень, ризикує втратити квартиру, навіть якщо це її єдине житло", - йдеться в повідомленні.

У РДА відзначили, що ситуація зі своєчасною сплатою киянами компослуг "на даний час залишається доволі проблемною для столиці".

Разом з тим у прес службі наголосили, якщо громадяни не мають можливості своєчасно оплачувати житлово-комунальні послуги, то можуть здійснити реструктуризацію заборгованості.

"Кожен споживач повинен усвідомлювати, що найбільшим ворогом людини, яка отримала статус боржника, є її безвідповідальність та бездіяльність. Тому сподіваємося, що кияни свідомо поставляться до даного питання та регулярно здійснюватимуть оплату за послуги", - заявив голова Святошинської РДА Ілля Сагайдак.

Однак, після того, як цю інформацію розповсюдили ЗМІ, Святошинська РДА прибрала повідомлення з сайту. Жодного спростування станом на 14:30 на сайті не було.

Згодом на сайті РДА заявилося спростування:

"Комунальні служби Святошинського району ні в якому разі не збираються вилучати квартири у мешканців. Святошинська адміністрація приносить вибачення у зв'язку з некоректно викладеним матеріалом у статті від 4 лютого. Матеріал спростовано".

Нагадаємо, що з 1 липня 2014 року у Києві гаряча вода подорожчала більш ніж на 70%, а холодна - на 130%. Також з 1 липня зросла вартість теплопостачання Києва і квартплати (на 90%).

Зараз ви читаєте новину «Кияни можуть втратити квартиру за комунальні борги в 10 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути