субота, 17 серпня 2013 16:46

"Ізолювали найбільш активних і яскравих" - під спецприйомником мітингують в підтримку арештованих громадських активістів

"Ізолювали найбільш активних і яскравих" - під спецприйомником мітингують в підтримку арештованих громадських активістів
16 серпня активісти "Волі" захопили залу засідань Київради Фото: facebook.com

У Києві близько 50 людей зібралося під спеціальним приймальником для утримання осіб, підданих адміністративному арешту на вулиці Ремонтній, протестуючи проти арешту громадських активістів Ігоря Луценка, Єгора Соболєва та Олексія Германа.

Про це телефоном повідомив один з організаторів акції Анатолій Велімовський. Активістів арештували на 5 діб за статтею 185 КУпАП – "Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції". Вчора вони зайшли в залу засідань Київради, щоб привернути увагу до її нелегітимності.

"Наші друзі нічого незаконного не робили, - каже Велімовський. - Київрада – зовсім відкритий орган. Вони знаходились в залі, нікому не чинили опір. Київрада, як відомо, з 2-го червня не існує, тому тим більше вони не могли нічого порушувати, оскільки вони знаходились в органі, який в принципі не існує".

"Ми оцінюємо цю подію з тієї точки зору, що найбільш активних, яскравих лідерів громадського руху, якими є ці троє людей, ізолювали для того, щоб коли буде спроба провести неконституційне засідання Київради 19 серпня, їх просто фізично не було на Хрещатику. З іншого боку, влада продемонструвала, що ніяким чином не буде з ким-небудь церемонитись. Їх арешт абсолютно незрозумілий з точки зору Конституції, законодавства та здорового глузду. Намагаються таким чином просто залякати громадських активістів, і, можливо, навіть опозицію, яка збирається протистояти спробі того, що ми називаємо ГКЧП, яка відбудеться 19 серпня", - переконаний громадський активіст.

За словами Велімовського, за акцією спостерігають 5-6 співробітників міліції, які стоять біля дверей закладу і ніяким чином не перешкоджають.

"З нами тут народний депутат Анатолій Гриценко. Він став відразу вимагати зустрічі з незаконно арештованими, пішов усередину й ми його чекаємо", - каже громадський активіст.

"Ми також підготували заяву до президента України з вимогою негайно випустити політичних в'язнів, наших друзів, і взагалі всіх політв'язнів". Паралельно обговорюється тактика дій на 19-те серпня", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «"Ізолювали найбільш активних і яскравих" - під спецприйомником мітингують в підтримку арештованих громадських активістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути