вівторок, 19 грудня 2017 09:59

Ікра, презервативи і горілка - що найчастіше крадуть із супермаркетів

Ікра, презервативи і горілка - що найчастіше крадуть із супермаркетів
Дехто з покупців переклеює цінники на товарах, аби знизити вартість продуктів. Фото: visituzbekistan.travel

Найбільше крадіжок у супермаркетах стається напередодні Нового року. Покупці цуплять ікру, червону рибу, презервативи, каву і шоколад.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів Андрій Панасюк, який 7 років працював охоронцем у столичних супермаркетах.

"Одну жінку ми назвали сніговою королевою. Під светром виносила морожену рибу, качку і півтора кілограма напівфабрикатів. У пакет насипала в перемішку пельменні, вареники і голубці, - говорить Андрій. - Мужиків, які ховають товар у труси, називаємо мачо. Один пробував так пляшку горілки пронести. До останнього заперечував, що щось украв. Роздягнувся до пояса, а в штанах стирчить. Мали любителя мідій і креветок. Поки вдавав, що перевіряє дату на етикетці, розривав пачку. Виносив по жмені у кожній кишені".

Дехто з покупців переклеює цінники на товарах, аби знизити вартість продуктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьомгу ховають у трусах – хто і як обкрадає супермаркети

"Один чоловік переклеїв стікер із щуки на лобстера. Касир пробила і не звернула уваги, бо товару брав на 2 тисячі гривень, - розповідає Андрій Панасюк. - Власник заборонив заїжджати у супермаркет з дитячим візком. Нещодавно зловили маму, яка під ковдрою біля дитини сховала по пляшці коньяку і шампанського".

За словами охоронця, найбільше крадуть у відділах, де продають товари на вагу.

"Касирів заставляють переважувати цукерки та фрукти. Але коли черги великі, ціну просто сканують. Нечесні на руку покупці притримують пакет, щоб вага була меншою. Або докидають у нього фруктів після того, як зважили. Яблука, мандарини і апельсини виносять у сумках. Одну кидають у пакет біля ваги, а іншу – собі в сумку. Нічого не пищить, бо на кожен фрукт стікер не наклеїш".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Астролог розповів, коли закінчиться війна

На початку грудня піймали студента, який хотів обікрасти відділ із делікатесами.

"Купив продуктів на 20 гривень, а виніс – на тисячу, - каже Панасюк. - На касу виклав мівіну і шоколадний батончик. Пройшов через металодитекторну рамку і не запищав. А мені по рації передають, що у відділі делікатесів брав салямі і сири. До каси не доніс. Сховав у черевиках і рукавах. Весь товар повернув. Питаю, чого краде. Каже, заради екстриму. Є люди, що отримують задоволення. Але клептомани не виносять торбами. Крадуть щось одне і майже не попадаються".

За рік українці витратили близько 14,2 млрд грн на покупки в інтернеті. Це на 68% більше, ніж минулого року. Стало відомо, що купували онлайн найчастіше.

Зараз ви читаєте новину «Ікра, презервативи і горілка - що найчастіше крадуть із супермаркетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути