пʼятниця, 11 грудня 2020 11:50

Хроніки ожеледиці: підбірка смішних і небезпечних льодових "пригод" на столичних дорогах
8

Мережею активно ширяться фото та відео наслідків дощу й морозу в столиці. Учора, 10 грудня, місто перетворилося на суцільну ковзанку. Містяни фільмують кумедні й водночас небезпечні ситуації на дорогах.

Через негоду в столиці сьогодні запровадили оперативне положення. Громадський транспорт курсує не за визначеним графіком і з суттєвими затримками. Аеропорти "Бориспіль" та "Жуляни" теж опинилися у крижаній пастці й не змогли прийняти низку рейсів через ожеледицю на злітно-посадкових смугах.

У Київській області тимчасово обмежили рух вантажного транспорту та автобусів на час обробки магістралей спецтехнікою, а столицю паралізували затори. Станом на 18:30 10 грудня вони були на рівні 9 балів. Негода одразу позначилася на вартості таксі. Вона злетіла до космічних цифр.

У Києві через дощ і мінусову температуру дороги взялися кригою
Фото: Анатолій Сірик "Укрінформ"
У Києві через дощ і мінусову температуру дороги взялися кригою

Такий вигляд мав учора Андріївський узвіз. На кадрах видно, як дитина намагається піднятися на тротуар, але безрезультатно. Усі, хто "йшли" у зворотному напрямку – їхали.

"А сьогодні по Андріївському узвозу не всі можуть гуляти, точніше гуляти можуть не тільки всі, мало хто може це робити", - йдеться в описі відео у Facebook "Київ Оперативний".

На паркувальному майданчику одного зі столичних ТРЦ занесло маршрутне таксі. Маневри транспорту завершилися ДТП, коли автомобіль в'їхав у легковик, водій якого теж не зміг впоратися із кермуванням.

"Український дрифт крутіший за Токійський, у нас дрифтують навіть маршрутки", - йдеться в описі відео.

Окремих киян не зупинила ожеледиця й перезавантажені магістралі. Дехто вирішив проїхатися на електричному моноколесі.

"Кому ожеледь, а кому покатушки на моноколесі в 2-му ряді", - йдеться в описі відео.

Інші містяни підійшли до ситуації з гумором й дістали ковзани. Користувачі мережі зафільмували навіть 2 спортсменів, які грали у хокей у дворі багатоповерхівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крижаний дощ перетворив Київ на суцільну ковзанку: фото та відео наслідків негоди

У Києві на вул. Ентузіастів водій легковика влетів у дерево. Він не впорався з керуванням через ожеледицю. 1 людина загинула, інших постраждалих забрали в лікарню.

Зараз ви читаєте новину «Хроніки ожеледиці: підбірка смішних і небезпечних льодових "пригод" на столичних дорогах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути