понеділок, 16 грудня 2019 13:48

Громадський транспорт і житловий фонд: презентували новий генплан Києва

Громадський транспорт і житловий фонд: презентували новий генплан Києва
Віталій Кличко розповів про новий генплан Києва, обговорення якого проведут на початку 2020 року. Фото: Getty Images

У понеділок, 16 грудня, мер Києва Віталій Кличко представив проєкт оновленого генплану Києва, назвавши пріоритетні напрями.

Про це йшлося під час його публічного річного звіту, повідомляє ТСН.

"Презентуємо проект генплану Києва. З рекомендаціями та висновками експертів-планувальників з Лейпцига та фахівців Ради Європи. Це тільки перший крок до ухвалення Генплану столиці. Далі - громадські слухання й обговорення", - заявив Віталій Кличко.

Громадські слухання та обговорення проєкту нового генплану планують провести на початку 2020 року.

Пріорітетами нового генплану є громадський транспорт, добудова окружної дороги, створення перехоплювальних паркінгів на близько 28 тисяч машиномісць.

Якщо не знизять темпи будівництва Подільсько-Воскресенського мосту, до кінця 2020 року зможуть відкрити рух транспорту з Лівого на Правий берег.

Окрім цього, в Києві запланували реконструкцію будинків у мікрорайонах із застарілим житловим фондом - так званих "хрущовок" - площею 388 га. Зокрема, йдеться про 2,5 млн кв. м житлового фонду, в якому мешкає 112 тисяч киян.

Встановлять суворий регламент обмежень висотності забудови в історичному центрі та проведуть глибокий аналіз планів забудов загалом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для будівництва Шулявського мосту знесуть цех заводу

Загальну площу промислових та комунально-складських територій зменшать із 6610 га до 5413 га за рахунок підвищення ефективності використання земельних ділянок та виробничих фондів.

"Генплан Києва передбачає нові станції та лінії метро. Протяжність мережі метрополітену (67,7км) в перспективі треба збільшувати вдвічі. Зокрема, до 84 км на етапі в 7 років", - наголосив Кличко.

За словами міського голови, наступного року в Києва заберуть майже 2 млрд грн субвенцій, тож міський бюджет отримає трохи більше 57 млрд грн.

Раніше Київська міська рада ухвалила рішення про затвердження нового проєкту землеустрою, відповідно до якого межі території столиці зросли на 2,7 тисячі гектарів - до 85,351 тисячі гектарів.

Зараз ви читаєте новину «Громадський транспорт і житловий фонд: презентували новий генплан Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути