середа, 26 вересня 2007 07:02

Фонтан на Лук"янівці нарекли "поцілунковим"

Автор: фото: Наталя ЧУБЕНКО
  На врочисте вечірнє відкриття фонтана разом із батьками прийщли сотні дітлахів
На врочисте вечірнє відкриття фонтана разом із батьками прийщли сотні дітлахів

Відкриття відремонтованого фонтана в сквері Котляревського (перехрестя вул. Герцена та Якіра, Лук"янівка) Шевченківська районна влада задумала провести під гаслом "Свято тисячі поцілунків". Однак масовий молодіжний "поцілунок" перетворився на сімейне свято.

О сьомій вечора до скверу прийшло близько тисячі киян. Організатори нарекли відремонтований об"єкт "Фонтаном поцілунків". Конкурс поцілунків мав розпочатися о восьмій. Однак школярі й студенти не дочекалися сигналу — цілувалися, сидячи на лавках і під кущами. Поруч гуляли малі діти з повітряними кульками. Батьки наглядали за ними та візочками, які поставили навколо фонтана.

Потім організатори відібрали й запросили на сцену вісім молодих пар. Учасники змагалися, хто оригінальніше освідчиться в коханні. Демонстрували також, як саме цілуються українці, французи, італійці, євреї та ескімоси. Оригінальності в освідченні було мало. 24-річний киянин Олексій Парняков став на коліно перед коханою Олександрою Мельничук, 22 роки, і вигукнув у мікрофон: "Я тебе кохаю!". Юрба зааплодувала. Пара зустрічається рік, хочуть побратися.

О дев"ятій вечора фонтан засвітився червоними, жовтими й зеленими кольорами. Пари почали цілуватися. Молодь уже не звертала на нього уваги. На сцені виступив гурт "Алібі". Районна влада пообіцяла, що фонтан відтепер постійно працюватиме під музику. Наталія Олексієнко, 53 роки, мешкає на вул. Мельникова. Жінка пам"ятає, як це було раніше.

— Побудували його 1975-го, світився тоді різними кольорами, під музику. Мінялася пісня — змінювався й колір. Ми були молоді, гуляли навколо фонтана. 1986 року спершу зникло освітлення, а потім музики не стало, — згадує вона.

Інженер районного "Зеленбуду" Едуард Фрегер, 72 роки, каже, що музика у сквері з"явиться не скоро.

— Від тієї апаратури, яка була, не залишилося ані гвіздка. Треба робити новий проект, — зауважує він.

Три молоді пари виграли конкурс освідчення в коханні й поїхали вечеряти до ресторану "Монако" за кошт Шевченківської райадміністрації. Одну пару повіз на власному бежевому "лексусі" керівник району Віктор Пилипишин. Інших посадили в чорний "фольксваґен".

Зараз ви читаєте новину «Фонтан на Лук"янівці нарекли "поцілунковим"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути