пʼятниця, 13 липня 2018 17:42

Драма з "Союздруком": досі невідомо, чому знищують кіоски преси

Драма з "Союздруком": досі невідомо, чому знищують кіоски преси
"Немає ані скарг, ані приписів на знесення" - "Союздрук". ФОТО: з відкритих джерел

Історія знесення Київблагоустроєм точок із продажу друкованих видань не завершилась. Комунальники можуть і далі демонтувати кіоски агентства "Союздрук".

Його очільниця Ганна Кулаківська, чиї 2 торговельні павільйони вже демонтували, побоюється: це тільки початок.

"Це перший крок, бо вони (КП "Київблагоустрій". - Gazeta.ua) на цьому не зупиняться. Спочатку знищили два кіоски, а тепер взялися за 10 - нібито ми порушуємо їхнє функціональне призначення. Вочевидь, у Київблагоустрої просто не знають, який вигляд мають газети й журнали. Можливо, їх знищать вже на цих вихідних", - сказала вона.

"Не маю уявлення, яка чорна кішка пробігла між "Союздруком" і міської радою. Дозволи на роботу кіосків анулювали нібито за порушення їхнього прямого призначення. Але 92-93 відсотки продукції — це друковані видання. І лише решта - дрібна галантерея та канцелярія, - розповів президент Асоціації розповсюджувачів преси України Олексій Бабанський. - Фахівці із Департаменту міського благоустрою нас постійно перевіряли і не бачили, що ми продаємо? Не розумію, що сталося. Мерія раніше нам завжди сприяла".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада Києва зносить торгові об'єкти з продажу преси - ЗМІ

Кількома днями раніше виконувач обов'язків Київблагоустрою Андрій Андрєєв заявив, що частину кіосків демонтують, бо вони здані "Союздруком" в оренду приватним підприємцям. А ті продають у МАФах цигарки біля начальних закладів і не сплачують за торгівлю тютюном необхідні кошти у бюджет міста.

Агентство "Союздрук" розповсюджує у Києві газети "Сьогодні", "Голос України", "Урядовий кур'єр", "Факти і коментар", "Бульвар Гордона", "День", "Дзеркало тижня" та інші. Усього мають 320 кіосків. Майже 70 із них дійсно здають в оренду. Однак за домовленістю із підприємцями, там зобов'язані продавати пресу, якщо на неї є попит у місцевих жителів.

Зараз ви читаєте новину «Драма з "Союздруком": досі невідомо, чому знищують кіоски преси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути