Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2012 19:54

Дитполіклініку на Русанівці хочуть розформувати, а кардіоцентр вже перетворили на гутртожиток

Дитполіклініку на Русанівці хочуть розформувати, а кардіоцентр вже перетворили на гутртожиток
У дитячій поліклініці залишать тільки сімейних лікарів. Фото:kray.ck.ua

Від 21 березня на столичних Березняках мами з маленькими дітьми збирають підписи, аби захистити дитячу поліклініку № 1 Дніпровського району.

Тиждень тому вони дізнались, що звідти хочуть прибрати всіх лікарів, пункт невідкладної допомоги, а стоматологічну поліклініку перенести на правий берег.

"Залишать тільки один поверх для педіатрів, які вже будуть називатися сімейними лікарями і приймати в одній черзі усіх - від сусідського алкаша до немовляти. Заберуть лабораторію для аналізів, - поскаржилася мама двох дітей Наталя Рибалко. - Уявіть, як з дворічною дитиною зранку в годину пік пертись на Луначарського, аби здати аналіз крові з пальчика".

Велика чотириповерхова будівля поліклініки знаходиться на проспекті Павла Тичини, 12. Її побудували наприкінці 70-их років. Тут є вся сучасна техніка. Поліклініка єдина в Дніпровському районі має три басейни, один - для немовлят.

"Тут приймають всі фахівці. Гастроентеролог один на весь район. Недавно дитина грипом хворіла, температура була під сорок, то лікарі невідкладної допомоги телефонували мені кожні п'ять хвилин, поки лікар до нас дійшов. А тепер навіть незрозуміло куди звертатись. Людина, яка взялася за нашу поліклініку, вже закрила дитячий кардіоцентр на Русанівці і перетворила його на гуртожиток. Будь-ласка, допоможіть зберегти поліклініку!" - закликала вона.

Молода мама Ганна Кривошеєва за фахом юрист. Каже, що збір підписів допоможе звернути увагу на поліклініку.

"Поки зібрали на листочку тільки десять. Спілкувались з тими мамами, які гуляють на дитячих майданчиках. Вони теж всі хвилюються. А лікарі нам кажуть, що скаржитись бояться", - розповіла Ганна.

Пенсіонерка Ольга Бутенко, яка мешкає на Березняках, каже, що такого не чула.

"За півкілометра доросла поліклініка. Навіщо робити сімейну? Хоча коли будувався район, сюди переїхало дуже багато 30-річних. Зараз всі вони, як і я, 70-річні. У нас дуже багато літніх людей. Можливо, не вистачає місця для всіх пенсіонерів у дорослій поліклініці", - припустила Ольга Анатолівна.

Зараз ви читаєте новину «Дитполіклініку на Русанівці хочуть розформувати, а кардіоцентр вже перетворили на гутртожиток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути