пʼятниця, 16 березня 2018 19:00

Депутати Київради порахували витрати на управління тепломережами міста

Депутати Київради порахували витрати на управління тепломережами міста
Депутати Київради порахували витрати на управління тепломережами міста. Фото: КМДА

У Київраді сумніваються в доцільності створення комунального підприємства "Київтеплоенерго", яке повинно стати новим розпорядником теплових мереж після припинення договору з "Київенерго". Про це стало відомо в ході сьогоднішнього засідання комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

"Ми за угодою з "Київенерго" отримували від 2,5 млн грн на рік, якщо його діяльність була збитковою. А якщо прибутковою, платежі в бюджет досягали сотень мільйонів гривень. А тепер нам пропонують, навпаки, інвестувати в діяльність комунального підприємства. Чи не чи є більш цікавим для міста залишити ту угоду, яку нам генерував, нехай і невеликі кошти, але, по крайней мере, не збитки?" - зазначив депутат фракції "Самопоміч", голова комісії з питань власності в Київраді Леонід Антоненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через можливий снігопад КМДА просить водіїв забути про машини

У Київраді зазначають, що новостворене КП "Київтеплоенерго" занадто дорого обходиться міському бюджету - спочатку підприємство зажадало внести в статутний фонд 7 млрд грн, трохи пізніше - 2 млрд грн. В результаті Київрада погодила поповнення статутного фонду на 1,2 млрд грн.

"Поповнювати статутний фонд КП з бюджету - це неправильне рішення. На наступний рік вони попросять ще півмільярда або 2 млрд грн. Кошти, якщо і виділяються, то повинні бути поворотними, а бізнес комунального підприємства повинен бути таким, що окупається, це ж не благодійність", - вважає депутат Київради, член комісії з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Олег Костюшко (фракція "Солідарність").

Як раніше повідомлялося, заступник голови КМДА Петро Пантелєєв оцінив інвестиції в модернізацію системи теплопостачання Києва в найближчі десять років на рівні 1 млрд доларів. Київрада в грудні 2017 року розглядав питання внесення в статутний капітал комунального підприємства "Київтеплоенерго" 7,4 млрд грн, щоб забезпечити перехід міських тепломереж в управління міста, закупити матеріали для ремонтів і внести аванс за природний газ. Проте 15 березня 2018 року комісія Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку з третьої спроби погодила проект рішення №08 / 231-677 / ПР від 26.02.2018 року "Про збільшення розміру статутного капіталу КП" Київтеплоенерго ". Сума, яку пропонують внести в статутний фонд КП, скорочена з 7,4 млрд грн до 1,2 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Депутати Київради порахували витрати на управління тепломережами міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути