Ексклюзиви
субота, 09 квітня 2022 10:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Депутати Європарламенту з 11 країн відвідають звільнені передмістя Києва

Депутати Європарламенту з 11 країн відвідають звільнені передмістя Києва
Місто Буча, Київська область. Фото: bbc.com

В Україну прибули 35 членів парламентів із 11 країн, аби висловити підтримку нашій країні та допомогти вистояти у розв'язаній Кремлем злочинній війні.

Про це заявив депутат європарламенту, голова неформального об'єднання "United for Ukraine" Андрюс Кубілюс на спільному з головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком брифінгу в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Меру" Маріуполя повідомили про підозру у держзраді

"В Україну прибули 35 членів парламентів з 11 країн. Нас усіх об'єднує бажання допомогти Україні у цій війні, яка насправді є злочинною і яку можна охарактеризувати як війну кремлівського неонацизму. Ми хочемо подякувати вам, тому що це не війна України, насправді це наша війна, і українці наразі борються за свободу всього світу", - заявив.

Кубілюс додав, що парламентарі-учасники неформального об'єднання "United for Ukraine" продовжуватимуть боротися за постачання Україні всіх видів озброєнь, впровадження усіх санкцій, включно з енергетичним ембарго на торгівлю з країною-агресором, надання Україні належного рівня гуманітарної допомоги, якнайшвидшу інтеграцію до ЄС, "план Маршала" та міжнародний трибунал для Путіна і Лукашенка.

"Європарламентарі в межах візиту до України відвідають сьогодні звільнені від російських загарбників передмістя Києва", - додав голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн вирушила до столиці потягом. Фон дер Ляєн виїхала в ніч на п'ятницю, 8 квітня, на поїзді до Києва з польського Пшемисля, розташованого приблизно за 13 км від кордону з Україною. До Києва голова Єврокомісії прибуде у складі делегації за участю верховного представника ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозепа Борреля, прем'єр-міністра Словаччини Едуарда Хегера та низки європарламентаріїв.

Зараз ви читаєте новину «Депутати Європарламенту з 11 країн відвідають звільнені передмістя Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути