Ексклюзиви
понеділок, 06 квітня 2020 17:56

Депутат Київради за 4 роки встановив рекорд - 3,5 тис. звернень

Юрій Дідовець направив найбільшу кількість депутатських звернень з поміж усіх депутатів Київради. Сумарно за 4 роки депутат написав більше трьох з половиною тисяч звернень: 960 звернень у 2019 році, 1206 - у 2018 році, 918 у 2017-му та 425 звернень у 2016 році.

  Юрій Дідовець - нетиповий український політик та юрист
Юрій Дідовець - нетиповий український політик та юрист

Юрій Дідовець - нетиповий український політик та юрист. Покинувши багаторічну юридичну практику, пов'язану із боротьбою з рейдерством, Юрій поставив на паузу громадсько-політичну діяльність і вступив у ЗСУ. Після повернення із АТО у 2017 році почав викладати в Інституті ім. М. Бойчука та очолив громадське формування "Муніципальна поліція м. Києва".

Однак пріоритетною діяльністю стала саме депутатська робота. Обраний у 2015 році по мажоритарному окрузі в Києві, Юрій Дідовець розпочав активну роботу, зосередившись на питаннях не тільки свого округу Виноградаря, але і всього Подільського району. А щоб мешканці могли слідкувати за його депутатською діяльністю, зверненнями та відповідями на них - Юрій створив онлайн-мапу, де можна слідкувати за всіма його активностями.

Секрет продуктивності у поданні тисяч депутатських звернень пояснюється технологією чат-ботів, яку Юрій першим в Україні впровадив в депутатську роботу. Завдяки чат-ботам у таких месенджерах як Facebook, Telegram та Viber, комунікації між депутатом та виборцями спростилися до кількох кліків.

"Раніше коли хтось звертався до депутата з різних питань, зворотного зв'язку майже не було, — коментує пан Дідовець, — а зараз весь шлях і звітність відправляється саме в той месенджер, через який людина подавала запит. На кожному етапі видно, що відбувається із зверненням, можна отримати в pdf cаме звернення і відповідь".

Переваги чат-ботів очевидні, адже вони миттєво опрацьовують запити громадян, пропонують найбільш типові шаблони та заощаджують цінні хвилини людської уваги. За оцінкою Юрія Дідовця, кількість звернень від жителів його рідного Виноградаря зросли у 2.5 рази після запровадження чат-ботів. Технології та оперативність підживлюють зацікавленість активних мешканців станом своїх заяв та загалом розвитком громади Виноградаря і Подільського району.

 

Цікавий факт у біографії прослідковується ще на початку 2000-х. Тоді у складі організації "Самостійна Україна" Юрій активно боровся з комуністами та кучмізмом. Доходило аж до погромів в офісі тодішньої компартії. Опісля Дідовець працював адвокатом, мав власну юридичну практику ще з 2004 року. Трохи згодом, у 2006 році, активно включився у боротьбу з рейдерством і співзаснував Адвокатське об'єднання "Український адвокат". У 2012-му став членом Ради адвокатів Києва, а з 2013 р. — членом Комітету з захисту прав і гарантій адвокатської діяльності. Ось таким шляхом формувались передумови для впровадження інновацій та рекордів.

Зараз ви читаєте новину «Депутат Київради за 4 роки встановив рекорд - 3,5 тис. звернень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути