вівторок, 04 серпня 2015 11:16

Депутат Київської міськради Негрич хоче зберегти для киян зоопарк та іподром

Депутат Київської міської ради Микола Михайлович Негрич зареєстрував проект постанови, який накладає мораторій на відчуження майна земельних ділянок, на яких розташовані Київський столичний іподром та зоопарк. Про це повідомив сам депутат.

"Мій проект рішення свідчить про те, що не можна міняти цільове призначення цих ділянок. Тобто, там, де знаходиться зоопарк, може знаходитися тільки зоопарк і нічого іншого. Там, де знаходиться іподром, повинен бути іподром і нічого іншого", - заявив депутат. Микола Негрич додав: "Чому в місті повинен бути зоопарк – це і так зрозуміло".
Крім того, депутат дав відповідь щодо питання про збереження іподрому: "Чому в місті повинен залишитися іподром? Так, в нинішній час можуть з'явитися питання, навіщо повинен зберегтися іподром та бути у місті. Можливо, в цей час це не так актуально, але скажімо, в найближчій перспективі, коли ситуація в країні трохи зміниться, ці об'єкти будуть цікаві як для туристів, так і для інвесторів" - відмітив Микола Негрич.

Микола Негрич додав, що таким густонаселеним містам як Київ важливі об'єкти як іподром, так і зоопарк. Завдяки таким забудовам підвищується інвестиційна привабливість міста, що позитивно впливає на життя усіх киян. "Можливо, зараз не час, але є можливість повернутися до проектів років через два, але зносити та будувати на місці іподрому торгівельний центр – неправильно, цього робити не можна" - відмітив депутат Микола Негрич. Він також пояснив, що його мораторій зв'яже руки власникам: "На місці іподрому не може бути нічого іншого. В будь-якому випадку це буде приватний іподром або комунальний. Головне, щоб на місці іподрому був іподром, а на місці зоопарку – зоопарк", - підсумував Микола Михайлович.

На даний момент, проект вже перейшов дві профільні комісії і найближчим часом буде винесений на сесію Київської ради.

Цими днями, Микола Негрич припустив, що за умов достатнього фінансування, Солом'янський район через декілька років може стати одним з найбільш розвинених у Києві.

Насамперед, район може заробити грошей на злитті Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова та Національного інституту фтизіатрії і пульмонології імені Ф.Г. Яновського. Багато іноземців відвідують ці медичні заклади в якості пацієнтів, де їм роблять важкі операції. Є можливість отримати з цього користь, якщо зробити все правильно та своєчасно.

 
Зараз ви читаєте новину «Депутат Київської міськради Негрич хоче зберегти для киян зоопарк та іподром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути