неділя, 27 травня 2018 21:19

"Гроші закінчилися і немає на що святкувати?" - як Київ відзначав свої іменини
13

Сьогодні Київ святкує день міста. Свято традиційно відзначається в останню неділю травня. Цьогоріч воно збігається із Трійцею.

Основні святкування із року у рік проходили у центральній частині столиці – по вулиці Хрещатик. Там тривали концерти, фестивалі, вікторини. Цього року відзначення столичних іменин проходило здебільшого у футбольному містечку. Його відкрили 24 травня до фінальної гри футбольної Ліги чемпіонів між іспанським "Реалом" та англійським "Ліверпулем" (гра пройшла напередодні. Переміг "Реал" - 3:1 – Gazeta.ua). Там грали фольклорні гурти, проводилися футбольні турніри на міні-полі. Стояли намети з їжею та напоями.

Автор: Gazeta.ua
  Чоловіки насолоджуються бесідою і пивом
Чоловіки насолоджуються бесідою і пивом

О пів на другу проходимося центральною частиною Києва. На Майдані Незалежності сидить вуличний художник у темних окулярах і ковбойському капелюсі.

"Минулоріч день Києва був кращим. Не було оцього бардака із фан-зоною. Тут ще ні пройти, ні проїхати. Транспорту треба об'їжджати – це ж збитки", - каже. Не представляється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кияни знайшли зниклого фаната "Ліверпуля"

Сама фан-зон оточена парканом заввишки до півтора метри. Біля кожного входу – черга з людей, які хочуть потрапити всередину. Більшість п`ють пиво. У містечку тхне в`яленою рибою. Більшість людей від сонця ховаються під деревами. Усюди ходять поліцейські.

Автор: Gazeta.ua
  Не всі задоволені відпочинком
Не всі задоволені відпочинком

"Сьогодні день міста? Дивно. Учора в столиці була набагато цікавіше. Було більше заходів. Гроші закінчилися і немає на що святкувати?", - питає 36-річна Юлія. У столиці живе з 2009 року. – А взагалі не подобається, що у такі дні в центр напхалися люди з голубами, кругом жебраки. Центральна вулиця грязненька. Влада має цим займатися".

Хрещатиком ідуть чимало іноземців, які приїжджали на фінал Ліги чемпіонів. У руках – валізи. Більшість вже виїхали з готелів та орендованих квартир і готові повертатися додому.

Автор: Gazeta.ua
  Чимало іноземців вже збираються додому
Чимало іноземців вже збираються додому

Близько другої на Майдані зупиняється з десяток громадських активістів. Підіймають плакати на підтримку українського політичного в`язня Кремля Олега Сенцова. Скандують гасла на його підтримку.

Автор: Gazeta.ua
  Активісти перемістилися з фан-зони на Майдан
Активісти перемістилися з фан-зони на Майдан

Біля музичних фонтанів сидить жінка років 70. На футболці у неї намальовані верблюди, на голові – бриль.

"Мене все влаштовує у столиці. Нічого не хочу міняти. Єдиний мінус – мала пенсія у 1,5 тисячі гривень. А київські ціни зависокі. Ті ж газети – читаю тільки безкоштовні", - говорить.

Також сьогодні у фан-зону приїздив міський голова Віталій Кличко. Привітав киян зі святом та пообіцяв робити це місто кращим кожного дня.

Києву – 1536 років. Офіційно День міста відзначається з 1987-го. Тоді журналіст В'ячеслав Лашук запропонував святкувати в останню неділю травня. Його пропозиція була підтримана владою.

У фан-зоні можна засмагати
Фото: Gazeta.ua
Не всі задоволені відпочинком
У футболі міряються силами українці і бразильці
Але не скрізь на Хрещатику прибрано
Чимало іноземців вже збираються додому

Зараз ви читаєте новину «"Гроші закінчилися і немає на що святкувати?" - як Київ відзначав свої іменини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути