пʼятниця, 13 жовтня 2017 19:15

День захисника України в Києві: куди піти на вихідних
11

14 жовтня українці відзначають Покрову Пресвятої Богородиці, День захисника України і День українського козацтва.

У зв'язку з цим Gazeta.ua підготувала добірку святкувань, на які можна сходити у вихідні.

 

14 і 15 жовтня на Михайлівській площі й Трухановому острові пройдуть змагання серед команд колишніх військовослужбовців. Учасники виконуватимуть завдання з силового фітнесу, стрільби, бігу з перешкодами і кросфіту. Будуть майстер-класи та святковий концерт.

 

14 жовтня у "Палаці спорту" відбудеться суспільно-мистецька акція "Вони присягнули на мир і волю". У програмі молебень за мир в Україні та захисників Вітчизни, концертна програма за участю військових колективів, народних і заслужених артистів України. У заході візьмуть участь учасники антитерористичної операції, члени їхніх сімей та члени сімей загиблих (померлих) учасників АТО, ветерани Збройних Сил України. Запланована кількість учасників заходу – 8 тис. осіб. Початок о 18:00.

 

14 жовтня у "Мамаєвій Слободі" по вул. Михайла Донця, 2 з 8:00 до 18:00 відзначатимуть свято Покрови Пресвятої Богородиці, яка є покровителькою українського козацтва та захисників Вітчизни. У програмі фестивалю "Козацький Кіш": пісні, танці, розваги, народні ігри та забави за участі фольклорних колективів "Терлич-трава", "Панночка-козачка". Також козаків та дівчат-козачок "Мамаєвої Слободи", а також гарцювання козаків верхи на конях, майстер-класи зі стрільби з лука, катання верхи на конях та возі спільно з козаками. Пригощатимуть козацькими стравами та наїдками: "Соломаха", "Рябко", "Тетеря", "Лемішка", "Куліш", "Верещака", "Гречані галушки", ну і звичайно ж у попелі вогнища випікатимуться знамениті коржі "Загреби".

 

Культурно-мистецький фестиваль "Мужні та незламні" - урочисте, театралізоване дійство, присвячене Дню захисника України. Гратиме військовий духовий оркестр, Ансамбль збройних сил України. Виступлять ветерани війни та учасники АТО, сучасні поети та прозаїки, фольклорні народні колективи. Також святкова програма включає тематичні виставки художників та майстрів образотворчого мистецтва, майстер-класи для дітей та дорослих, патріотичні квести. Крім того, на території фестивалю передбачені: сімейна зона відпочинку, святковий амфітеатр та зона фудкорту. Святкування буде 14 жовтня, з 14:00 по 20:00, за адресою: Нове Співоче поле, Лаврська, 33.

 

Також там із 15 по 22 жовтня в рамках фестивалю хризантем проходитиме фестиваль вина і сиру Spivoche Wine Fest. Гостей чекають із 9:00. Серед учасників будуть представлені кращі українські та світові винороби і сировари.

 

14 жовтня о 13:00 у Національному музеї історії України на вул. Володимирській, 2 покажуть фотодокументальну вуличну виставку "УПА — відповідь нескореного народу". Це розповідь про боротьбу повстанців проти нацистського та комуністичного тоталітарних режимів. Її друга частина — "Повстанці проти комунізму" розкриває "візитну картку" Української повстанської армії — збройну боротьбу проти радянського тоталітарного режиму. Унікальні фотографії, розсекречені документи, мапи та інфографіка передають атмосферу безкомпромісної боротьби українських націоналістів за створення Української держави. Одразу після відкриття виставки відбудеться спецпогашення конверта з оригінальною маркою до 75-річчя створення Української повстанської армії.

 

14 жовтня в Національному музеї народної архітектури та побуту України в Пирогові цього року подвійне свято: Храму названому на честь покровительки виповнюється 225 років. Церква збудована 1792 року в селі Канора Воловецького району Закарпатської області. О 12:00 - Архиєрейська Божественна Літургія, після якої відбудеться водосвяття та посвячення воїнів АТО. Крім того аматорський фольклорний колектив "Купава" БК с. Дударків Бориспільського району покаже народний обряд виряджання у солдати. Також влаштують святковий "кермаш" – ярмарок, на якому можна буде придбати вироби народних майстрів: обрядове печиво "медівники", рушники, вінки, ікони, гончарний посуд, вироби зі шкіри тощо. Майстер-класи з виготовлення ляльки-мотанки, вінкоплетіння та народного розпису. Запрошують із 12:00 по 18:00 до експозиції "Карпати", старовинна церква Покрова Пресвятої Богородиці.

 

Ярмарок фермерських продуктів відбудеться 14 жовтня на Житньому ринку по вул. Верхній Вал, 16 на другому поверсі.

Нові сорти осіннього винограду і яблук, гриби і айва, гарбуз і інжир, моркву і баклажани, сири і ковбаси, свіже м'ясо і риба, мед, домашні яйця і навіть азовська тараня - все це обіцяють продавати на маркеті. Початок о 10:00.

 

Екскурсія особливими місцями, де збуваються бажання. Ця прогулянка буде цікавою як дітям, так і дорослим. Покажуть, де слід шукати силу духу, просити про мудрість, де питати про особисте щастя, а де – позбутися від нежиттю. Збираються об 11:00 на Андріївському узвозі, 13 біля пам'ятника Михайлові Булгакову.
Вартість: 120 грн, знижки для груп від 3-х чоловік (дорослі) - 100 грн, діти від 7 до 14 років - 70 грн.

 

Знайомства та передбачення в бібліотеці BOtaN, на вул. Воздвиженській, 9-19. Безкоштовно.

За допомогою закріплених по всьому приміщенню телефонів відвідувачі можуть знайомитися, писати один одному sms, пригощати кавою, а також отримувати передбачення у вигляді цитат із книг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У суботу в столиці змінять маршрути громадського транспорту

14 жовтня дитячий день "Хто і як захищав нашу землю" в Історичному музеї з унікальною програмою і цікавим майстер-класом, які обов'язково сподобаються вашим дітям. Захід приурочений до козацького свята Покрови та Дня захисника України, тож маленьким відвідувачам розкажуть про захисників нашої Батьківщини в усі віки. Хлопчики та дівчатка на власні очі побачать скіфський сагайдак для стріл, еллінський меч, обладунок воїна-русича, козацький пістоль, бофони УПА та багато іншого. Дізнаються, який вигляд мав військовий однострій у різні епохи, якою була зброя та на яких музичних інструментах грали захисники України. Маленькі відвідувачі складатимуть пазли із зображеннями воїнів з різних епох, гратимуть в карткову гру "Полководцю, збери воїнство!" та візьмуть участь у козацьких забавах, а також на майстер-класі навчаться виготовляти чудові сувеніри з патріотичними мотивами. Початок програми о 12:00 – для дітей 5-7 років та о 15:00 – для дітей від 8 до 11 років.

14 жовтня до Дня захисника України з Центрального залізничного вокзалу в Києві запустять святковий ретро-потяг.

Зараз ви читаєте новину «День захисника України в Києві: куди піти на вихідних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути