вівторок, 24 вересня 2019 13:01

Cуд дозволив побудувати висотку в історичному центрі Києва

Cуд дозволив побудувати висотку в історичному центрі Києва
Окружний адмінсуд Києва дозволив збудувати 26-поверховий будинок в історичному ареалі. Фото: УНІАН.

Скандальний окружний адмінсуд Києва зобов'язав Департамент містобудування та архітектури КМДА удвічі збільшити висоту житлового комплексу "Покрова" на вулиці Січових Стрільців, 59 в історичному центрі столиці

І зобов'язав змінити висоту комплексу із 26,5 м на 72,6 м. Тобто до 26 поверхів, повідомляють "Наші гроші" з посиланням на рішення судді Ігоря Погрібніченка.

Тобто суд задовольнив позов Центрального територіального управління капітального будівництва Міноборони, яке є замовником будівництва разом із ТОВ "Будінпроект". Вони уклали договір про зведення ЖК "Покрова" 2015-го. Будівництво почалося 2016-го.

Після зведення перших кількох поверхів ЖК, ДАБІ анулювало дозвіл. Підставою стала низка порушень, серед яких – недійсні містобудівні умови та обмеження (МУО), які втратили чинність 2013-го. Також свій припис про зупинення робіт видав Мінкульт, із яким забудовник не погоджував жодних документів щодо будівництва в історичному ареалі Києва, де діє обмеження щодо висотності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко зробив заяву щодо виборів

Після програшу в усіх судах, включно з Верховним, ЦТУКБ у лютому цьогоріч отримало нові МУО, які вже обмежили висотність ЖК до законних 26,5 м. Згідно з цим, забудовник був зобов'язаний розробити нову проектну документацію. Натомість ЦТУКБ звернулося до суду з вимогою збільшити граничну висоту об'єкта до 72,6 м, як передбачав старий проект. І ОАСК цю вимогу задовольнив.

"Суддя Погрібніченко своєрідно протрактував постанову Верховного суду, яка підтверджувала неправомірність зведення 72-метрового ЖК. Тоді місцевий житель просив Верховний суд скасувати старі МУО, однак судді вирішили, що, оскільки МУО вже й так є нечинними ще з 2013-го, то неможливо скасувати те, чого не існує. Суддя Погрібніченко вирішив, що це є свідченням того, що старі МУО, а відтак і старий проект є законними", - йдеться у матеріалі.

У двох районах Києва проведуть пробний перепис населення. Людей спробують перерахувати у Бородянському та Оболонському районах столиці, повідомила директорка Інституту демографії Елла Лібанова.

Зараз ви читаєте новину «Cуд дозволив побудувати висотку в історичному центрі Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути