Ексклюзиви
середа, 25 квітня 2018 14:17

Чиновники Мін'юсту не знають, як вирішити питання з перенесенням колонії з Коцюбинського

Чиновники Мін'юсту не знають, як вирішити питання з перенесенням колонії з Коцюбинського
Заступник міністра юстиції Денис Чернишов каже, що проблема перенесення ВЦ впирається у відсутність коштів. Фото: Чернівецький Промінь

У Міністерстві юстиції не змогли відповісти, як вирішити проблему з перенесенням Ірпінського виправного центру №132 за межі території селища Коцюбинське, чого домагаються місцеві жителі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що жителі Коцюбинського зібрали майже 3 тисячі підписів під колективним зверненням про перенесення ВЦ за межі селища. Оригінали підписних листів були направлені в Київську ОДА, копії - міністрові юстиції Павлу Петренку і його заступнику Денису Чернишову, який курирує пенітенціарну систему. Крім того, Петренку і Чернишову від імені підписантів спрямовані електронні звернення. На питання журналіста про те, якою буде реакція влади на звернення громадян, Чернишов відповів, що не даватиме офіційний коментар Мін'юсту з цього приводу, але висловив особисту думку з приводу перенесення виправного центру.

"Якщо говорити про те, куди їм йти з цими підписами, то я порад не роздаю. Вони (жителі Коцюбинського. - Gazeta.ua) зараз займаються абсолютно деструктивним заняттям, причому при маніпуляції місцевих діячів. Вони не розуміють ні куди їм йти, ні навіщо це їм потрібно. Вони взагалі не розуміють, що вони роблять. Вони навіть не розуміють, що буде потім", - сказав Чернишов.

За його словами, проблема перенесення ВЦ впирається у відсутність коштів.

"Адже справа не в тому, щоб виділити ділянку. Участок виділити можна, в Київській області вистачає ділянок, а хто дасть гроші на будівництво нової колонії? Що стосується збору підписів - це не вирішить питання. Де взяти гроші на будівництво? Якщо вони займатимуться не написанням чергового листа, а скинуться на будівництво нової колонії - тоді буде про що говорити. Це буде доцільніше. А так, про що говорити? Якщо я зберу 10 підписів з проханням виселити когось із його квартири, як це буде виглядати? Це ж цілковита дурниця", - додав заступник міністра юстиції.

Крім того, в інтерв'ю виданню "Цензор.нет" Чернишов відзначав, що вважає можливий перенос Лук'янівського СІЗО в Коцюбинське економічно вигідним для жителів селища.

"Я не розумію, що людей не влаштовує? СІЗО - економічно дуже вигідна річ для громади, тому що навколо відразу розвивається малий бізнес, з'являються робочі місця. Я був у шоці, коли проводили опитування жителів навколо Лук'янівського СІЗО. Питали, чи хочуть вони, щоб ізолятор переносили. Відповідали в основному, що не хочуть, тому що непогано на ньому заробляють", - заявив він.

Раніше чиновник говорив, що виправний центр може бути перенесений за межі Коцюбинського в разі, якщо пенітенціарна служба отримає аналогічну земельну ділянку в Київській області для будівництва нового ВЦ.

"Конструктив може бути, якщо жителі Коцюбинського зберуть 2,5 тис. підписів і направлять їх у Київську ОДА з проханням виділити пенітенціарній системі рівнозначну земельну ділянку", - заявляв Чернишов на початку квітня.

Прес-служба міністра юстиції Павла Петренка протягом тижня не змогла надати коментар з цього приводу.

У згаданому виправному центрі з полегшеним режимом утримання в Коцюбинському відбувають покарання близько 150 засуджених за нетяжкі злочини. Практично всі вони працевлаштовані, багато проживають на території ВЦ з сім'ями.

Зараз ви читаєте новину «Чиновники Мін'юсту не знають, як вирішити питання з перенесенням колонії з Коцюбинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути