Напередодні новорічних свят у місті розпочався масовий вуличний продаж сухофруктів: чорносливу, груш, яблук. Наплив товару продавці пояснюють високим врожаєм.
Минулого року, наприклад, чорносливу в Києві було зовсім мало. А тепер сушені сливи можна купити і в переходах, і біля станцій метро.
Найбільше чорносливу везуть з Вінницької та Житомирської областей. Кіло великого й солодкого чорносливу без кісточок на вулиці коштує 10 грн, меншого з кісточками — 6. Якщо купувати два-три кілограми, продавці знизять ціну на гривню.
— "УАЗом" я привезла до столиці 60 мішків чорносливу, — розповідає 46-річна Галина Романчук, яка приїхала з села Руданське Вінницької області й продає чорнослив на Контрактовій.
На базарах кілограм чорносливу коштує 12–16 грн.
Коментарі