четвер, 03 травня 2018 19:15

Біля Києва мертвих свиней скидають у ями з водою

Біля Києва мертвих свиней скидають у ями з водою
В силосній ямі виявили п'ять трупів. стопкадр

Жителі с. Халеп'я Обухівського району на Київщині скаржаться, що в їхньому селі постійно тхне. Власники свиней з місцевої ферми скидають мертві туші до ями з водою чи прикопують біля господарства, повідомляє ТСН.

Місцеві зняли на відео залишки тварин – виявили п'ять трупів. Люди підозрюють, що це лише те, що було знайдено на поверхні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кілька сотень кажанів скинули з багатоповерхівки

"Одна людина, а псує життя цілому селу", "Камінь на шию – і топлять", - написали користувачі мережі Facebook у коментарях під відеозаписом.

"Проблема зі смородом – постійна, а трупи виявляють на території ферми не вперше. Господарство розташоване на території ділянки, за яку відповідальна Обухівська райрада, тож на рівні села закрити підприємство не вдасться - дозвіл видавала вища установ", - розповіла місцева жителька Світлана Кочубей.

29 квітня до села приїхали поліцейські, ветеринари, екологи й місцева влада. Провели огляд території та взяли проби на аналіз із решток тварин, де зафіксували порушення.

На свинотоварній фермі "Альянс" профільні служби виявили п'ять трупів, два з яких були частково занурені у воду колишньої силосної ями, а три – під насипами землі.

Мертві свині перебували в такому стані протягом трьох тижнів.

Місцеві жителі побоювались, що свині були заражені африканською чумою, проте інфікованих тварин фахівці не виявили.

Власник ферми Святослав Федіна порушив закон "Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною". Крім того, у керівництва ферми не було жодних ветеринарних документів та документів з продажу тварин.

Місцеві жителі вважають реакцію влади слабкою та збираються мітингувати.

З'ясували, від якої хвороби загинули птахи у Чорному морі. 9 тисяч водоплавних птахів загинули на Херсонщині від пастерельозу

Зараз ви читаєте новину «Біля Києва мертвих свиней скидають у ями з водою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути