пʼятниця, 24 грудня 2010 10:40

Більше половини тепломереж Києва потребують заміни

Більше половини тепломереж Києва потребують заміни

Більше 50% обладнання і трубопроводів теплових мереж Києва відпрацювали свій нормативний ресурс і потребують заміни. Про це повідомило Головне управління енергетики, енергоефективності та енергозбереження Київської міської державної адміністрації.

Близько 90% теплових мереж прокладені за застарілими технологіями, що призводить до збільшення кількості аварійних ситуацій. На теплових джерелах встановлено обладнання, що знаходиться в експлуатації більше 50 років. Більше 25 років експлуатуються і 70% теплових пунктів міста.

У КМДА наголошують, що незадовільний стан трубопроводів таі обладнання теплових мереж, які належать до комунальної власності територіальної громади міста та перебувають у володінні "АК "Київенерго", призводить до того, що надійність централізованого теплопостачання столиці щороку знижується.

Як повідомляється, "АК "Київенерго" щорічно перекладає близько 28 кілометрів теплових мереж, однак для стабільного централізованого теплопостачання цього недостатньо.

Незадовільний технічний стан складових систем теплопостачання (магістральні та розподільні теплові мережі, абонентські мережі, обладнання систем теплопостачання будівель) засвідчено зростанням витрат мережної води на підживлення, що перевищує можливості водопідготовчих установок теплових джерел.

Це призводить до вимушеного зниження тиску в магістралях. Через це, у свою чергу порушується гідравлічний режим систем опалення житлових будинків.

У Головному управлінні енергетики підкреслюють, що для запобігання надзвичайних ситуацій та забезпечення сталого теплопостачання столиці, міська влада вже в наступному році почнуть вибіркову заміну аварійних ділянок тепломереж, виконавши капітальний ремонт трубопроводів.

Нагадаємо, що аварії на тепломережах неодноразово призводили до людських жертв.

Так у дворі будинку по вулиці Сагайдачного, 12. під машиною почав провалюватися асфальт, і водій кинувся рятувати її. Він спробував відігнати авто з небезпечного місця, але в результаті провалився у киплячу воду місці з ним.

Друга жертва окропу - 30-річний робітник "Київенерго" Олег Єрмак – досі перебуває в реанімації лікарні №2. У четвер 16 грудня Олег разом з колегами проводив ремонтні роботи на теплотрасі по вулиці Закревського, 19. Чоловік оступився і впав у люк з гарячою водою.

24 жовтня у столиці киянка 68-річна Галина Чухліб провалилася під асфальт. Отримала опіки 70% шкіри. Її доставили в реанімацію опікового центру. Там жінка впала в кому.

За тиждень вона померла в реанімації. За словами медиків, шансів вижити у жінки практично не було.

Напередодні у голови КМДА Олександра Попова пообіцяли, що кияни більше не падатимуть в окріп.

РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «Більше половини тепломереж Києва потребують заміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути