середа, 25 травня 2011 20:05

Автоперевізник додав до маршруту 4 віртуальних кілометра та возить за підвищеним тарифом

Автоперевізник додав до маршруту 4 віртуальних кілометра та возить за підвищеним тарифом

В маршрутці № 397, яка їздить з Вишгорода до столичної станції метро Героїв Дніпра, вартість проїзду - 4,50.  Він подорожчав на початку року, раніше був 3 грн.

"Думали, що на копійок 20 підніметься ціна. А вона аж на 1.50 грн підскочила. Почали рахувати зі знайомими - 11 кілометрів до Києва, - розповів депутат міськради Максим Макаренко. Він працює в Києві стоматологом. - Ніяк не може виходити така сума".

У місті з'явилась ініціативна група, яка вирішила з'ясувати скільки насправді коштує проїзд. Написали півтисячі листів в обласну та міську адміністрації, прокуратуру, перевізнику - ТОВ "Авто-Лайн".

"31 березня було засідання обладміністрації, на яке викликали директора фірми-перевізника ТОВ "Авто-Лайн" Олександра Балуєва. Тоді ж була складена таблиця, на якій чітко вказано: маршрут 397 до автостанції "Полісся", це на площу Шевченка через Героїв Дніпра, коштує - 4,65 грн. А до станції Героїв Дніпра - 3,30. Ця таблиця офіційно затверджена та всіма підписана, маємо документи. Але вони і досі возять людей по - 4,50. На кожному пасажирі щоразу заробляють 1.20 грн", - пояснив Владислав Дулапчий, помічник депутата Вишгородської міської ради.

"Маршрут належить до категорії міжміських, тому вартість проїзду залежить від відстані, - сказала ініціатор перевірки Алла Петрова. - Офіційно подорож до метро з Вишгорода коштує 3,3 грн, з зупинки "Чайка" – 2 грн, і лише нікому не потрібна – з Вишгорода до пл. Шевченка – 4,5 грн. Намагання проїхатись дешевше зустрічають сувору відсіч водіїв. "Таблиці вартості проїзду" немає ні у водіїв, ні у диспетчера, хоча за законом принаймні водії її зобов'язані мати.

Жоден з цих автобусів, жоден з пасажирів не проїхав жодного сантиметру від метро в напрямку площі Шевченка. З Вишгорода туди їздить другий автобусний маршрут іншого перевізника, він без усіляких хитрощів за 3,3 грн довозить всіх бажаючих до автостанції "Полісся". Але цей простенький документотворчий фокус до реальних 11,6 км маршруту додав ще 4,4 віртуальних кілометра".

Один з водіїв цього маршруту з номерами 02916 АО відмовився назвати нам вартість проїзду. Послав до диспетчера, будка якої біля зупинки. Вона порадила за коментарем поїхати у Вишгород, до керівництва фірми-перевізника.

"Офіційно вартість проїзду 4.50 грн. Вибачте, я зараз зайнятий і не можу говорити", - сказав телефоном Балуєв, директор ТОВ.

Зараз ви читаєте новину «Автоперевізник додав до маршруту 4 віртуальних кілометра та возить за підвищеним тарифом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути