Ексклюзиви
вівторок, 25 березня 2008 07:05

Асортимент Петрівки зменшився удвічі

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Продавці викладають тепер на прилавки Петрівки лише ліцензовані ДВД-фільми та аудіодиски. Віднедавна на ринку побільшало плакатів із закликом ігнорувати піратські диски
Продавці викладають тепер на прилавки Петрівки лише ліцензовані ДВД-фільми та аудіодиски. Віднедавна на ринку побільшало плакатів із закликом ігнорувати піратські диски

"Спрашивайте. Что интересует? "Хостел"? А знаете, что этот фильм в Украине запрещен? Но для нас нет ничего невозможного, — після хвилини розмови продавець книжкового ринку Петрівка Андрій, 20 років, дістає диск із фільмом Тарантіно з-під прилавка. — Только спрячьте, а то милиция проверяет нас уже вторую неделю, мне проблем не надо", — каже він.

— Кому порно? Кому порнодиски? — пошепки питає молодик у відвідувачів ринку.

Продавці DVD- та аудіодисків говорять упродовж останніх днів лише про міліцейський рейд. З їхніх слів, правоохоронці щодня обходять міські ринки — шукають піратські кінофільми та музику. Кажуть, операція називається "Інтелект". Торговці налякані перевірками та можливими штрафами. Тому прилавки на Петрівці нині напівпорожні. На столи викладають лише дорогу ліцензовану продукцію. Копії з оригіналів та відверті "піратки" продають, але надзвичайно обережно.

— Перевірку почали вчора з самого ранку. У мене дисків забрали на дві тисячі гривень, — скаржиться "ГПУ" один із продавців.

У міській міліції не підтверджують, що на Петрівці триває рейд.

— Операція "Інтелект" — планова, ми проводимо її щороку. Але зараз її, згідно із планом, не має бути, — пояснює "ГПУ" Наталія Сторожик із прес-служби.

Оригінальні музичні диски коштують на книжковому ринку Петрівки 25–40 грн, ліцензійні DVD — від 25 до 80 грн. "Піратські" через міліцейський рейд не подорожчали. Диск із музикою і далі коштує 5–10 грн, DVD — 20, а запис комп"ютерної програми — від 7 грн. На нелегальний двобічний DVD копіюють вісім фільмів. Якість зображення і звуку не гарантують.

Зараз ви читаєте новину «Асортимент Петрівки зменшився удвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути