пʼятниця, 15 січня 2021 11:30

Апеляційний суд скасував арешт Будинку профспілок

Апеляційний суд скасував арешт Будинку профспілок
Апеляційний суд міста Києва скасував арешт, накладений на Будинок профспілок. Фото: The Village Україна

Апеляційний суд міста Києва скасував арешт, накладений на Будинок профспілок Печерським районним судом за клопотанням прокурора Офісу Генеральної прокуратури, задовольнивши клопотання представників Федерації профспілок України та ТОВ "БЦ "МАЙДАН ПЛАЗА".

Про це йдеться в ухвалі Апеляційного суду від 23.11.2020,опублікованого в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

На думку колегії суддів Апеляційного суду, ухвала слідчого судді щодо накладення арешту на майно винесена без належного об'єктивного з'ясування обставин кримінального провадження, оскільки органом досудового розслідування жодним чином не доведено, що вказане нерухоме майно має доказове значення для кримінального провадження.

Суд також вказав, що органами досудового розслідування вже здійснювалось розслідування аналогічного кримінального провадження, яке в подальшому було закрите. В рамках нього органи Національної поліціївстановили, що право власності Федерації профспілок України на Будинок профспілок було правомірним, а правовстановлюючі документи не скасовано. В межах проведення досудового розслідування та вжиття заходів забезпечення кримінального провадження не було отримано доказів належності зазначеного майна до державної власності.

На підставі цих та інших обставин, які свідчать про однобічність та неповноту судового розгляду, Апеляційний суд скасував ухвалу слідчого судді Печерського районного суду, якою було накладено арешт на Будинок спілок, що належить Федерації профспілок України та ТОВ "БЦ "МАЙДАН ПЛАЗА", як незаконну. Відповідно, арешт було знято також з іншого майна, що належить Федерації профспілок України.

Як раніше повідомлялося, 03.11.2020 року Печерський районний суд наклав арешт на Будинок профспілок та ряд об'єктів Федерації профспілок України. За інформацією деяких ЗМІ, арешт був начебто накладений через борг Федерації профспілок перед інвестором, який відновив Будинок спілок, - ТОВ "БЦ "МАЙДАН ПЛАЗА". Проте обидві сторони спростували цю інформацію як недостовірну і оскаржили рішення Печерського районного суду в Апеляційному суді міста Києва.

Зараз ви читаєте новину «Апеляційний суд скасував арешт Будинку профспілок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути