четвер, 01 січня 2015 04:41

20 тисяч людей зустрічали Новий рік на Софійській площі у Києві
57

Фото: Ельдар Сарахман

Велелюдно зустрів Новий 2015 рік Київ. До головної ялинки країни на Софійській площі прийшло від 15 до 20 тисяч киян та гостей столиці. Вулиця Володимирська та сама площа були вщент заповнені. Водії паркували авто за декілька кварталів та йшли пішки до місця головного дійства.

Багато людей прийшли цілими родинами, а дехто навіть з домашніми улюбленцями. Переважно собаками в новорічних шапках. Нагадаємо, востаннє новорічну ялинку ставили на Софійській площі 60 років тому. Висота цьогорічної красуні 24 метри, а важить вона 12 тон.

Крім українців з усієї країни, на свято приїхало дуже багато іноземців. "Я специально приехал в Киев с Израиля – розповідає невисокого зросту чоловік у компанії друзів киян. Розпаковують коробку шоколадних цукерок.  Поддерживаем вас и очень хочется, чтобы у вас, украинцев, было все хорошо."

Поки на сцені виступають українські зірки та симфонічний оркестр, діти бавляться на імпровізованих дитячих майданчиках, каруселях і качелях. По периметру площі стоять дерев`яні будиночки Різдвяної ярмарки. Продають печиво, цукерки, сувеніри. Гостей пригощають смаженими сосисками, шашликом, хот-догами. У повітрі стійкий запах випарів глінтвейну. Молодь відкорковує шампанське. П`ють прямо з горла. "Давайте вип`ємо за наших воїнів – підіймає тост молода дівчина у в`язаній шапці білого кольору. Щоб усі повернулися живими і щоб війна закінчилась". Цокається пластмасовим стаканчиком з друзями.

За десять хвилин до Нового року з екрану виступає президент Петро Порошенко. Звертається до українців словами "рідні" та "дорогі". Позаду Порошенка - військові. "Рік, що минає був найважчим за останні 70 років. Лютий ворог зазіхнув на наше життя, територію, свободу, незалежність. Та вся країна від малого до старого стала на захист Батьківщини" - сказав Порошенко. Люди аплодують. Час від часу хтось з натовпу вигукує "Давай про Путіна".

Як тільки пролунали перші удари дзвонів Софії Київської люди почали запалювати бенгальські вогні. Крім традиційних новорічних побажань, вітають одне одного вже звичними гаслами року, що минув - "Слава Україні. Героям слава" та співають "Путін х#йло". Над головами здіймається чи не єдиний великий український прапор. Значно більше - менших за розмірами. Їх люди тримають в руках або чіпляють на верхній одяг.

До першої ночі люди водять хороводи біля самої ялинки та по всій площі. Попри заборону кілька разів над площею хтось пускає феєрверк. За годину люди потроху розходяться продовжувати святкувати.

Зараз ви читаєте новину «20 тисяч людей зустрічали Новий рік на Софійській площі у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути