пʼятниця, 11 березня 2022 14:18

Спецтема: Війна Росії проти України

16 днів війни: назвали найгарячіші точки Київщини

16 днів війни: назвали найгарячіші точки Київщини
У трьох громадах Броварського району ведуться бойові дії. Фото: facebook.com/koda.gov.ua

На Київщині 10 березня провели евакуацію населення із Ворзеля, Ірпеня, Бучі та Гостомеля.

Звідти вчора вдалося евакуювати близько 10 тис. людей, повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба у Telegram.

"У Бородянській територіальній громаді зафіксовано переміщення ворога. Громада готується до евакуації. У Бучанському районі ситуація досі напружена. Уночі відбувалися бої в Ірпені. Макарівська територіальна громада не виходить на зв`яок. Немішаївською, Дмитрівською, Бучанською, Гостомельською громадами ворог переміщається технікою. Сили оборони Бориспільського району в підвищеній боєготовності. Проводиться робота з укріплення блок-постів", - ідеться у повідомленні.

У Білоцерківському районі обстрілів не фіксували. Комунальні служби працюють у посиленому режимі. Проводиться організація надання гуманітарної допомоги населенню й продовжується робота з формування екіпажів для доставки вантажів та евакуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загарбники продовжують накопичувати війська й техніку – голова Київської ОДА

У трьох громадах Броварського району тривають бойові дії. А саме:

- Калитянська громада: у селах Бервиця, Мокрець, Заворичі, Семиполки;

- Великодимерська громада: у селах Гребельки, Кулажинці, Русанів, Світильня, Велика Димерка, Богданівка, Шевченкове, неподалік сіл Бобрик та Рудня;

- Баришівська громада: у селах Перемога, Рудницьке.

Водночас у населених пунктах Калитянської громади Мокрець та Заворичі ситуація стабілізувалася. Ворожі війська відступили.

"У селі Заворичі унаслідок обстрілу ворожих артилерійських систем згорів місцевий храм та декілька приватних будинків, що розташовані на східній околиці села. У результаті бойових дій у селі Світильня частково зруйновані амбулаторія та приміщення сільської ради. Внаслідок влучення ворожого снаряду в підприємство "Феракс" виникла пожежа. На території селища міського типу Велика Димерка, потрапило під ворожий обстріл підприємство Coca-Cola", - повідомляє Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки російських окупантів знищили за 16 днів війни

Уночі по селищу міського типу Баришівка здійснили ракетний удар, унаслідок якого значних ушкоджень зазнала інфраструктура та житловий фонд селища. Північ Вишгородського району залишається окупованою ворогом. Поліська, Димерська, Іванківська громади на межі гуманітарної катастрофи.

"Славутич повністю ізольований. Є потреба в продуктах харчування та медикаментах. Славутич та ЧАЄС (які мають єдину енергосистему) досі знеструмлені, працюють лише підприємства критичної інфраструктури", - додає очільник КОВА.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «16 днів війни: назвали найгарячіші точки Київщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути