Ексклюзиви
пʼятниця, 01 вересня 2023 07:35

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ просуваються в контрнаступі – свіжі карти боїв
7

Збройні сили України відбили спроби російських окупантів контратакувати в районах Бахмута та стримують тиск ворога на Сватівському напрямку.

Воїни ЗСУ продовжують просуватися на півдні країни під час контрнаступу, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). По всій лінії фронту точаться важкі бої. Зіткнення на Донбасі тривають. Ситуація у Харківській та Луганській областях досі напружена.

Війська РФ 31 серпня продовжили наступальні дії на рубежі Куп'янськ, Сватове, Кремінна, але не досягли будь-яких підтверджених успіхів. Росіяни провели безуспішні наступальні операції в районі Новоєгорівки в 16 км на південний захід від Сватового та Білогорівки в 13 км на південь від Кремінної.

Армія РФ за підтримки авіації та артилерії провела наступ у районі Новоєгорівки та Білогорівки. Про результати невідомо. Водночас війська РФ безуспішно атакували українські позиції в районі Серебрянського лісництва в 10 км на південний захід від Кремінної.

Російські війська нібито активізують наступальні дії в районі Синьківки, що у 8 км на північний схід від Куп'янська, а також у напрямку Петропавлівки та Кислівки за 20 км на південний схід від Куп'янська. Росіяни начебто просунулися в районі Синьківки та Петропавлівки. Експерти ISW не бачать візуального підтвердження цих заяв РФ.

Російські джерела стверджують, що 31 серпня ЗСУ продовжили наземні атаки на лінії Куп'янськ - Сватове - Кремінна, але нібито не просунулися вперед. Армія РФ нібито відбила наступ ЗСУ на Куп'янському напрямку та в районі Сергіївки у 12 км на південний захід від Сватового, а також Новоєгорівки, Діброви, Ямполівки та Серебрянського лісництва.

На Донбасі 31 серпня ЗСУ провели наступальні операції біля Бахмута, де просунулися вперед. Українські сили продовжують вести наступальні операції на південь від Бахмута. Досягли там невстановленого успіху на Бахмутському напрямку.

Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні
Фото: understandingwar.org
Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні
Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні
Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні
Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ добряче "підсмажили" росіян на півдні

ЗСУ щодня атакують російські позиції біля Кліщіївки. Наші воїни начебто безуспішно атакували райони Богданівки, Андріївки та Майорського, що в 17 км на південь від Бахмута, стверджують росіяни. Російський "воєнкор" заявив, що українські сили начебто безуспішно атакували Кліщіївку в 7 км на південний захід від Бахмута і контратакують на лінії Кліщіївка - Курдюмівка.

Війська РФ провели наступальні операції та просунулися вперед у районі Кліщіївки та Курдюмівки, продовжують покращувати свої позиції біля Кліщіївки та нібито захопили кілька висот біля населеного пункту. Росіяни заявляють, що російські війська нібито відкинули ЗСУ на кілька кілометрів і повернули втрачені позиції біля Кліщіївки. Проте в ISW зазначили, що поки що не бачать візуального підтвердження цим заявам.

Російські загарбники провели безуспішні наступальні операції в районі Мар'їнки (безпосередньо на захід від міста Донецьк) та Новомихайлівки (10 км на південний захід від Донецька). Безуспішно атакували під Мар'їнкою.

31 серпня ЗСУ продовжили наступальні дії вздовж адміністративного кордону між Донецькою та Запорізькою областями, але не просунулися вперед. Провели наступальні операції в районі Урожайного у 9 км на південь від Великої Новосілки та Старомайорського.

Росіяни ж того дня безуспішно контратакували в районі кордону Донецької та Запорізької областей. Сили оборони відбили напад російських військ у районі Старомайорського.

ЗСУ продовжили наступ на заході Запорізької області та дещо просунулися. Українські сили продовжили наступальні дії на Мелітопольському (захід Запорізької області) напрямку та досягли невказаних успіхів на цьому напрямку.

Українські сили просунулися у невстановленому лісовому масиві біля Роботиного в 10 км на південь від Оріхова.

Війська РФ 31 серпня провели обмежені безуспішні контратаки на заході Запоріжжя.

Армія ворога продовжує спроби встановити позиції на островах у дельті Дніпра, тоді як українські сили ведуть обмежену активність на східному (лівобережжі) Херсонської області. Росіяни намагаються захопити плацдарм на острові Нестрига на південний захід від Херсона. Російські сили зберігають контроль над островами Білорудий та Малий Білорудий (до 7 км на південний захід від Херсона).

Українські групи на півдні продовжують діяти на лівому березі в районі Антонівського мосту та не полишають спроб закріпитися на північний схід від Підстепового в 17 км на схід від Херсона.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 31 серпня становлять уже понад 263 020 окупантів. За добу лави "200-х" поповнили ще понад 610 російських загарбників.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ просуваються в контрнаступі – свіжі карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути