вівторок, 11 квітня 2017 11:05

Збудували будинок з крилами, які світяться
7

Збудували будинок з крилами
Фото: dezeen.com
Збудували будинок з крилами
Збудували будинок з крилами
Збудували будинок з крилами
Збудували будинок з крилами

У Чилі в передгір'ях Андських гір збудували будинок з крилами. Вони виготовлені зі сталі і скла. Ідея створення такої форми прийшла від спостереження за кружлянням суфійських танцюристів, які обертаються в великих спідницях. Також архітектора запозичили деталі із японських бамбукових кошиків та розбитого скла.

"Проект являє собою останній з восьми континентальних храмів на замовлення релігійної громади бахаї. Кожен покликаний втілювати технологічні інновації та архітектурну досконалість. Вони будувалися 14 років," - каже архітектор Харірі Понтаріні.

Будівля мала бути пізнаваною, як місце поклоніння людей усіх віросповідань і культур. Вона складається з дев'яти однакових затягнутих крил. Усередині є багато світлого простору для молитви і медитації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Архітектори збудували віллу незвичайної форми

Зовнішні будинок покритий литими скляними панелями, які були розроблені спеціально для цього проекту. Протягом майже чотирьох років, фірма співпрацювала з майстрами в Торонто із розробки облицювання. Вони виготовили 1,129 литих шматочки скла, щоб створити дев'ять крил.

Інтер'єр обшитий напівпрозорим мармур з португальських каменоломень. Плоскі шматки каменю були виготовлені з використанням різака струменя води, а вигнуті елементи вирізані з блоків.

Зараз ви читаєте новину «Збудували будинок з крилами, які світяться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути