пʼятниця, 07 травня 2021 16:00

Види і переваги дерев'яних ліжок

Види і переваги дерев'яних ліжок

Спальна кімната – одне з основних приміщень в будь-якому будинку, оскільки саме тут людина відпочиває і відновлює свої сили. Тому вибору ліжка потрібно приділити особливу увагу, адже саме від його особливостей залежить якість сну. Незручне спальне місце стане не лише причиною недосипання, а й може призвести до захворювань хребта, поганого самопочуття.

Переваги дерев'яних ліжок

Дерев'яні ліжка мають такі переваги:

1. Надійність і міцність конструкції. Дерев'яні меблі виглядають солідно, але міцність багато в чому залежить саме від породи. Окремі види дерева менш міцні, але такі конструкції також виглядають ефектно.

2. Унікальна текстура. Дерев'яний зріз виглядає досить привабливо, тому жоден штучний візерунок із ним не зрівняється. Візерунок текстури відрізнятиметься залежно від породи дерева. Лак і морилка лягають по-різному на різні дерев'яні зрізи.

3. Екологічність. Деревину відносять до натуральних матеріалів, тому такі ліжка завжди в пріоритеті. При виготовленні дерев'яні конструкції обробляються спеціальними нешкідливими і екологічно безпечними матеріалами.

Крім того, ліжка з натуральних матеріалів не вимагають особливого догляду. Досить просто періодично прибирати пил вологою ганчіркою і обробляти засобами від пересихання.

Види порід для виготовлення ліжок

При виробництві можуть використовувати такі матеріали:

1. Дуб. Один з найдорожчих і якісніших варіантів. Дуб є джерелом ефірних масел, що забезпечують ефективнішу роботу дихальної системи. Це заспокоює нерви і в цілому покращує якість сну.

2. Береза. У складі є іони срібла, що забезпечує антибактеріальний ефект.

3. Бук. Кращий варіант для алергіків. Ліжка з буку запобігають появі і розвитку алергій, а також мінімізують їх інтенсивність.

4. Сосна. У складі є безліч ефірних масел і фітонцидів. Ці речовини і елементи сприяють відновленню і зниження запалень органів дихальної та серцево-судинної систем. Крім того, фітонциди знищують шкідливі мікроорганізми, зміцнюючи імунітет .

Дерев'яні меблі характеризуються високою стійкістю. Їх практично неможливо зламати. Навіть через довгі роки експлуатації ліжко виглядатиме естетично, зберігаючи презентабельність і гідний вигляд. Через 10-15 років використання поверхні меблів можуть трохи затертися, але виправити цю проблему дозволить реставрація. При правильному підході до відновлення меблі виглядатимуть як нові, ніби їх щойно привезли з магазину.

Зараз ви читаєте новину «Види і переваги дерев'яних ліжок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути