Ексклюзиви
середа, 01 серпня 2018 23:28

Відкрили в'язницю майбутнього, схожу на шикарний офіс
9

В Австралії збудували виправний центр схожий на зручний офіс
Фото: fishki.net
В Австралії збудували виправний центр схожий на зручний офіс
В Австралії збудували виправний центр схожий на зручний офіс
В Австралії збудували виправний центр схожий на зручний офіс
В Австралії збудували виправний центр схожий на зручний офіс

Австралійський виправний центр Hunter Correctional Centre зробили в'язницею майбутнього. Завдяки цьому він має реабілітувати вбивць, гвалтівників і рецидивістів. Там немає камер, в'язні можуть дзвонити пізно ввечері або дивитися власні телевізори, але за ними весь час слідкують.

В разі виникнення проблем всередину модуля може бути поданий газ "Бузок"- одночасно із замиканням дверей і відключенням системи вентиляції. Весь об'єкт контролюється з центрального командного пункту, з якого можна управляти і контролювати всі двері, сигнали тривоги і інші пристрої.

Заклад находиться на північ від Сіднея. Там всі 400 ув'язнених мають привілеї, недоступні в інших місцях суворого режиму, всі вони працюють і проходять освітні програми, які готують їх до життя зовні.

Протягом перших 6 місяців роботи виправного центру не було жодного нападу на будь-кого з 220 співробітників. Також серед ув'язнених не було зафіксовано жодного смертельного випадку або втечі , а кількість нападів між ув'язненими значно нижче в порівнянні з іншими в'язницями особливого режиму.

Крім 5 годин роботи в день - з зарплатою 65 доларів на тиждень, ув'язнені можуть ще 3 години займатися, включаючи доступ до біговій доріжці, бібліотеці та старовинної каплиці.

Дизайн виправного центра включає в себе чотири крила. Кожне складається з чотирьох гуртожитків, що вміщають по 25 ув'язнених, розділених перегородками, як в офісі відкритого типу.

У кожній такій кабінці є письмовий стіл, стілець, ліжко і 60-сантиметровий інтерактивний телевізор. Ув'язнені забезпечені туалетним папером, пластиковими столовими приборами і безпечними бритвами, які вони можуть зберігати в особистих кабінках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будинок під морською шубою: дах накрили 23 тоннами водоростей

У телевізорі з сенсорним екраном є все вільні ефірні канали, а також фільми, радіо і "кіоск", за допомогою якого ув'язнені можуть стежити за своїми тюремними банківськими рахунками і балансом телефону.

Є два телефони, які можна використовувати для 10-хвилинних платних дзвінків з 6 ранку до 9 вечора, а також кухня з пригвинченими двома мікрохвильовими печами, двома холодильниками, одним тостером. У кожному блоці є вісім санвузлів з унітазом, раковиною і душем.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили в'язницю майбутнього, схожу на шикарний офіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути