Ексклюзиви
пʼятниця, 18 вересня 2020 09:04

Стильна перебудова: показали варіанти осучаснення хати
19

Фото: idei-dekoru.com

Перебудувати старий сільський будинок своїми руками виявляється можна - було б тільки бажання. Щоб зробити це без клопотів, варто скористатится досвідом досвідчених будівельників. А ідеї фасаду почерпнути з цієї галереї.

Починайте перебудову з фундаменту, оскільки могло відбутися ослаблення кладки або зменшення несучої здатності ґрунту. Закладені в проєкт реконструкції будинку зміни можуть збільшити навантаження на фундамент, передбачте розширення його підошви.

Для збільшення щільності ґрунту і його несучої здатності виконайте цементування, утрамбовування щебеню або набивні палі.

Якщо перебудова будинку передбачає зведення прибудови, передбачте правильне поєднання існуючих і прибудованих фундаментів. Чи не прив'язуйте жорстко нову конструкцію до старої, це може привести до перекосів і тріщин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як швидко освіжити будинок: дієві способи

Для зміцнення стін використовуйте в каркасі будівлі металеві конструкції. Можлива прибудова нової кладки уздовж всієї поверхні стін, при цьому старі стіни кріпите до нової кладки анкерними болтами.

Останній етап перебудови - влаштування покрівлі. Якщо знос покрівлі значний, зробіть демонтаж всього покриття і повну реконструкцію даху. Якщо ви маєте намір надбудувати мансарду, поміняйте і кроквяну систему. Якщо ж дефекти даху несуттєві, обмежтеся заміною пошкоджених її ділянок і фарбуванням.

А в уже готовому будинку можна облаштувати індустріальний стиль лофт. Він підкорив не одне покоління молоді та продовжує залишатися одним з популярних напрямків в дизайні інтер'єру.

Лофт - сучасний стиль, девіз якого звучить як "мінімум перегородок, максимум свіжого повітря".

Основною концепцією стилю є компонування різних архітектурних рішень. Наприклад, гармонійне поєднання старого - цегляних стін, сходів, труб і чогось сучасного - новомодної техніки, металу і дзеркал в одному інтер'єрі. Не варто забувати й про залізо, мідь і дерево. Ці матеріали - візитна картка даного стилю.

Зараз ви читаєте новину «Стильна перебудова: показали варіанти осучаснення хати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути