Ексклюзиви
вівторок, 20 грудня 2016 13:50

Сепараторний пилосос
5

 

Якщо Ви бажаєте щоб ваше помешкання було чистим, радимо звернути увагу на особливості сепараторного пилососа і результати яких за його допомогою можна досягти. Така техніка ідеально прибирає майже всі поверхні. Але окрім самого прибирання вона одночасно працює з повітрям, забезпечуючи йому оптимальну вологість.

Особлива унікальна конструкція дозволяє зменшити викид пилу до рекордних 0,00003 відсотка. Якісний пилосос сепараторного типу не лише збирає сміття, але і дезінфікує, очищує та іонізує повітря, створюючи здоровий мікроклімат. Повна відсутність змінних матеріалів (фільтри, так званого, тонкого очищення, мішки для збирання сміття) - лише одна з переваг такого обладнання.

Конструкція та особливості сепараторних пилососів

Сепараторний пилосос з аквафільтром складається з чотирьох частин (назва, модель і виробник не важливі).

- потужний силовий агрегат;


- ємність з водою (аквафільтр);


- підставка під аквафільтр (пересувний механізм на коліщатах).


В конструкції силового агрегату має бути високошвидкісний електричний двигун з ротором. Середня швидкість обертання пристрою - 25 000 обертів за хвилину. На двигуні розташоване "серце" очищуючого механізму - сепаратор. Він створює водяний повітряний вир і захоплює все, що має масу більшу за маса молекул азоту. Саме за рахунок цього очищення повітря відбувається на найвищому рівні. Сепаратор поглинає з повітряних мас, що потрапляють у апарат, найменші часточки пилу і не лишає їм жодного шансу потрапити назад у приміщення.

Згідно чисельних досліджень високотехнологічний пилосос з сепараторним фільтром, такий як приміром німецька модель pro-aqua, ладен очищувати повітря на 99,999%. Це рекордний показники для будь-якої очисної техніки.

 

Як працює сепараторний пилосос? Принцип і суть очищення

Для прикладу розглянемо схему, згідно якої працює сепараторний пилосос pro-aqua. Чому ми обрали саме його? Тому що він рекомендоване як спеціалістами, так і безпосередньо споживачами рішення. Сепараторна техніка німецького виробництва часто стає зразком для створення аналогічних пристроїв.

Від самого початку процес очищення відбувається так само, як при використанні звичайних апаратів з водяним фільтром. Повітряні маси, небезпечні речовини і часточки пилу проходять через аквафільтр. Останній знаходиться в русі, розчиняючи небезпечні мікроорганізми і змочуючи пил. Більші за розміром часточки пилу і сміття швидко змочуються і лишаються у воді. Що ж до маленьких часточок пилу, то не мала їх частина все ж має можливість потрапляти зі звичайного пилососа назад у приміщення.

Якщо ж ви будете використовувати німецький сепараторний пилосос, придбати який можна і в нашій країні, навіть мінімальний відсоток пилу не зможе вибратися з нього назовні. Сепаратор буде змагатися з будь-якими викидами, виштовхуючи їх за рахунок центробіжної сили. Навіть мінімальні фракції сміття і бруду (сапрофіти, пилок рослин, вовна тварин - тип забруднення не важливий) змішуються з рідиною і весь цей "коктейль" потрапляє у ємність з водою.

 

Переваги сепараторних пилососів

Якісний пилосос з аквафільтром сепараторного типу коштує на дешево. Але зверніть увагу, що його ціна не низька, а вигідна і виправдана. Ви отримаєте техніку, що має гарантію 10 років. Однак, насправді термін роботи сепараторного обладнання набагато довший. За цей час вийти з ладу встигає 2-3 звичайні побутові пристрої для прибирання. Окремо варто сказати про те, що сила всмоктування сепаратора протягом всього гарантійного терміну не зменшується.

Майте на увазі, що "звичайні" моделі не здатні забезпечити справді якісне прибирання. Використовуючи сепараторний пристрій, здійснювати прибирання приміщень можна не лише швидше, але і рідше. Використовуючи сепараторний пилосос pro-aqua, заощаджувати ви станете і в подальшому. Причому стосується це всього терміну його експлуатації:

1. На пилових мішках, які в конструкції сепараторного пилососа просто не потрібні.


2. На піногасниках та інших спеціальних рідинах. І це не дивлячись на те, що з таким пилососом можливе сухе і вологе прибирання.


3. На обладнанні для зволоження, очищення та іонізації повітря та витратних матеріалах для нього. Сепараторний пилосос буде виконувати ці функції одночасно з прибиранням і після нього.


 

Основні можливості та опції сепараторних пилососів:

Сучасний пилосос сепараторного типу придбати можна хоч зараз. Однак не кваптесь з вибором. Все тому, що можливості і переваги сепараторних моделей досить різні. Якщо ви оберете, приміром, німецьке обладнання бренду pro-aqua, окрім стандартних переваг, ваша техніка матиме:

- Функцію вибивання. Глибинне прибирання за допомогою електричної щітки-вибивалки відбувається особливо якісно. Ви зможете витягти з килима максимум пилу. Щітка має особливу ергономічну форму, що полегшує прибирання на складно доступних ділянках. Вибивалка є частиною комплекту і може підключатися безпосередньо до шлангу або через телескопічну подовжуючу трубку.


- Функцію полірування. В комплект ви також отримаєте щітку для полірування до блиску паркету. Особливо приємно те, що полірування і прибирання від пилу можна проводити одночасно.


- Функцію очищення повітря. Сертифікат про найвищу якість очищення повітря підтверджує виключність такого обладнання. Будь-які сепараторні пилососи ціна яких також дуже відрізняється, мають не лише очищувати повітря від пилу, сапрофітів, бактерій та інших небезпечних мікроорганізмів, але і "оздоровлювати" його. Цілком логічно, що перевірка цієї функції можлива лише за використання спеціальної апаратури, якої у вас дома просто немає. Обираючи pro-aqua, на підтвердження слів, покупець отримує відповідні сертифікаційні документи, що свідчать про найвищу якість очищення повітря. Причому в документі зроблене розмежування за мінеральними і органічними складовими пилу;


- Функція вологого прибирання. Зазвичай сепараторні пилососи, відгуки про які здебільшого схвальні, якісним вологим прибиранням похвалитися не можуть. З pro-aqua можна легко і на відмінно здійснити вологе прибирання будь-якої поверхні, при цьому не торкаючись хімічних засобів і не використовуючи жодних інших клінінгових пристроїв.


Pro-aqua також не позбавлена звичайних переваг. Німецький пилосос без доливання води дозволить прибрати приблизно 30 квадратних метрів площі. Він надзвичайно зручний у використанні і не вибагливий в обслуговуванні.

 

Підсумовуємо

Придбання сепараторного пилососа вигідне і ощадливе придбання. Протягом багаторічного строку роботи, техніка цілком виправдовує свою вартість надзвичайною якістю прибирання і довгим строком експлуатації. Можна без перебільшення сказати, що для досягнення такого високого рівня чистоти аналогів справжньому сепараторному пиловсмоктуючому обладнанню сьогодні не існує.

Зараз ви читаєте новину «Сепараторний пилосос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути