субота, 29 травня 2021 02:28

П'ять хитрощів дизайнерів як поєднати кухню з вітальнею
14

Фото: meblewiki.com

Існують дизайнерські прийоми, за допомогою яких можна приховати зону кухні. Таке поєднання дозволяє візуально збільшити простір приміщення і зробити його більш ексклюзивним.

Якщо ви все-таки зважилися на перепланування, в першу чергу вам потрібно отримати дозвіл на знесення стіни і продумати дизайн. Дизайн такої кухні-вітальні може бути досить різноманітним.

Головна перевага такого перепланування отримання просторої, світлої кімнати замість двох малих. Це зручніше для посиденьок з друзями. Так можна одночасно готувати закуски і спілкуватися з гостями. Не потрібно буде бігати з тарілками і чайниками з кухні у вітальню, все значно спрощується.

Перепланування дозволить заощадити на придбанні другого телевізора, ви можете купити один великий замість двох маленьких. Також вам буде простіше доглядати за малюками, що грають у вітальні, а ви в цей час можете займатися своїми справами на кухні.

Дизайнерські хитрощі для кухні-вітальні

1. Щоб "відокремити" поєднану кухню з вітальні краще зробити дворівневий стелю і використовувати на кухні плитку або лінолеум контрастного відтінку.

2. Створити ефект єдиного простору допоможе поєднання колірних рішень. Можна зробити фасади кухні і стіни одного кольору. Інший варіант - вибрати 2-3 основних кольори і повторити їх по всьому простору вітальні-кухні або квартири-студії. Такі рішення будуть згладжувати різкий перехід між зонами в просторі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Модний Інь-Ян: дизайнери показали вражаючий інтер'єр квартири

3. Яскравий акцент в просторі. Це "щось" має бути дійсно яскравим і великим, вибиватися із загального інтер'єру і привертати увагу. Це може бути кислотних кольорів величезний м'який куточок у вітальні, яскрава картина або сучасна інсталяція. Присутність яскравого акценту "сховає" і кухню, і що завгодно.

4. Ще один варіант прибрати акцент з кухні - це зробити її острівною. На острів з прихованими системами зберігання виноситься для варки поверхня і мийка, а вся техніка ховається в лінійно збудовані високі колони.

5. Рішення "кухня в шафі" або кухня-ніша

Є величезна кількість різних механізмів і фурнітури, за допомогою яких можна сконструювати практичну і зручну в експлуатації систему для приховування кухні в потрібний момент. Це може бути система за принципом "шафа-купе", коли виїжджають двері повністю приховує кухню і стільницю або дверцята, закриваються за принципом ширми.

У сучасних інтер'єрах цінують стриманість з нотками вишуканості. Її можна досягти за допомогою молдингів. Це профільна планка, яка виконує роль рамки, плінтуса або декоративного елемента.

Всю квартиру вони витримали у зелених, сірих та бежевих кольорах. А яскраві акценти розбавляють інтер'єр для привернення уваги. У кухні-вітальні такими є помаранчеві обідні стільці. Кухня навпаки виконана в спокійній гамі з дерев'яними елементами.

Зараз ви читаєте новину «П'ять хитрощів дизайнерів як поєднати кухню з вітальнею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути