вівторок, 13 квітня 2021 11:05

Просторий будинок на крихітній ділянці: хитрощі архітекторів
11

Фото: archdaily.com

На околицях австралійського міста Мельбурн збудували вражаюче житло. У нього площа 117 м². Не дивлячись на такий невеликий розмір будинку, він дуже зручний. Там є 3 спальні, 2 ванних кімнати та розважальна територія в саду.

Власники хотіли, щоб він був доступний за ціною та комфортний для життя.

Будівельні матеріали були ретельно відібрані, щоб мінімізувати негативний вплив на невідновлювані ресурси, навколишнє природне середовище та здоров'я людини, а це створює енерго- та водоефективний, комфортний дім.

Потреба в енергії на опалення та охолодження цього маленького будинку становить 52% від середнього розміру нового будинку. Проектні заходи цього зразка стійкого проектування дозволили колосальне скорочення викидів CO2 на 3,54 т на рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як стильно прикрасити альтанку для затишної атмосфери

Порівняно із середнім новим австралійським будинком, цей заощадить питну воду на 848 років для 4 осіб та 226 000 доларів на рахунки за будівництво та енергію протягом усього життя.

Жити можна в найнесподіваніших місцях. Наприклад, біля підніжжя чилійського вулкану Невадос-де-Чіллан. Так закінчили просторий будинок з яскраво вираженими кутами. Вони додають будівлі міцного характеру. На передньому плані фасаду є широка і товста тераса.

Зараз ви читаєте новину «Просторий будинок на крихітній ділянці: хитрощі архітекторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути