
Під час приготування на кухні найбільша кількість жиру накопичується на витяжці.
Щоб його видалити, не обов'язково використовувати їдку побутову хімію. Впоратися із завданням можна за допомогою підручних натуральних засобів.
Вам знадобиться лимон. Якщо забруднення сильні, візьміть два плоди. Дістаньте решітку та натріть її половинками цитруса. Залишіть у такому вигляді на 20 хвилин, щоб сік встиг подіяти, пише ukr.media.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як насмажити гору котлет без бризок олії: лайфхак з пергаментом
За цей час жир розчиниться, а жовтина піде. Вам залишиться промити решітку за допомогою губки та засобу для миття посуду, а потім витерти насухо.
Від бруду не залишиться сліду, а бонусом на решітці збережеться свіжий ненав'язливий аромат.
За витяжкою треба правильно доглядати. Забруднена жиром — може спричинити пожежу.
Над газовою плитою чистять раз на місяць. Над електричною — раз на півроку. Найчастіше очищають засобами для посуду чи харчовою содою.
Коментарі